Kerala PSC Questions 80

This page contains Kerala PSC Questions 80 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1581. Mandal Commission report pertains to

Answer: reservation of seats for Backward Classes

1582. Under Article _____ of the Indian Constitution, Finance Commission has been asked to define the financial relations between the centre and; the state?

Answer: Article 280

1583. Which one of the following pairs is incorrect?

Answer: Qutb Minar -Patna

1584. Under which Act GST was introduced?

Answer: 101

1585. ഇന്ത്യയിൽ ശതമാനാടിസ്ഥാനത്തിൽ പട്ടികവർഗ്ഗക്കാർ കൂടുതലുള്ള സംസ്ഥാനം

Answer: മിസോറാം

1586. The value of k so that the points A(k, 1), B(2, 1) and C(5,–1) are collinear is—

Answer: 2

1587. Which of the following provides Vital Services for telecommunications and disaster warming needs of India ?

Answer: Indian National Satellite System

1588. The​ ​Simplest​ ​CUP​ ​scheduling​ ​algorithm​ ​is

Answer: FCFS scheduling algorithm

1589. Which among the following is not an example of an optical storage device?

Answer: Flash Drive

1590. Article related with the appointment of State Election Commission

Answer: Article 243K

1591. ദി അദർ സൈഡ് ഓഫ് ദ മൗണ്ടൻ" എന്ന കൃതി രചിച്ചത് ആരാണ് ? *

Answer: സൽമാൻ ഖുർഷിദ്

1592. പള്ളിവാസൽ പദ്ധതി ഏത് നദിയിലാണ്

Answer: മുതിരപ്പുഴ

1593. The Police Museum in Kerala is situated at ?

Answer: kollam

1594. Choose the opposite of ‘Debit’:

Answer: Credit

1595. Central food Technological Research Institute is situated in?

Answer: Mysore

1596. Processing speed in computers is measured in:.

Answer: Giga Hertz

1597. ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ ഉപയോഗിക്കുന്ന ലോഹം ?

Answer: ഇരുമ്പ്

1598. Last formed corporation in Kerala:

Answer: Kannur

1599. The old name of Nauru is

Answer: Pleasant Island

1600. ഒരു ട്രെയിന്‍ പ്ലാറ്റ്ഫോമില്‍ നില്‍ക്കുന്ന ഒരു വ്യക്തിയെ 10 സെക്കന്‍റ് കൊണ്ടും 400 മീറ്റര്‍ നീളമുളള ഒരു പ്ലാറ്റ്ഫോമിനെ 30 സെക്കന്‍റ് കൊണ്ടും കടന്നു പോകുന്നു എങ്കില്‍ ട്രെയിനിന്‍റെ വേഗത എന്ത്?

Answer: 72 കി.മീ./മണിക്കൂര്‍

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.