Kerala PSC Repeated Questions 60

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 60 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1181. Which of the following is not a font style?
a. Bold Italic
b. Sub Script
c. Regular
d. Bold

Answer: Sub Script

1182. _____ is the short cut key for line break in MS-Word?

Answer: Shift + Enter

1183. കന്പ്യൂട്ടര്‍ കണ്ടുപിടിച്ച ശാസ്ത്രജ്ഞന്‍ ആര് ?

Answer: ചാള്‍സ് ബാബേജ്

1184. ആദ്യത്തെ കൃത്രിമമായി നിർമ്മിക്കപ്പെട്ട ട്രാൻസ്- യുറാനിക് മൂലകം?

Answer: നെപ്റ്റ്യൂണിയം

1185. "അഖിലാണ്ഡമണ്ഡലം അണിയിച്ചൊരുക്കി"എന്ന പ്രാർത്ഥനാ ഗാനം രചിച്ചത്?

Answer: പന്തളം കെ.പി.രാമൻപിള്ള

1186. Currency of Sri Lanka is:

Answer: Rupee

1187. The National High Way that connects Kozhikode and Wayanad?

Answer: NH 212

1188. SNDP (Sree Narayana Darma Paripalana Sangham) was started in the year?

Answer: 1903 May 15. Sree Narayana Guru was the first president of SNDP and famous poet Kumaranasan was the first secretary of SNDP. Dr. Palpu was the first Vice President of SNDP yogam. He was also the founder of Greater Ezhava Sabha.

1189. മലയാളത്തിലെ ആദ്യത്തെ അപസര്‍പ്പക നോവല്‍ ഏതാണ് ?

Answer: ഭാസ്കര മേനോന്‍

1190. The Raja Ravi Varma Award for 2003 was awarded to the artist:

Answer: Nampoothri

1191. Founder of Arya Samaj

Answer: Swami Dayananda Saraswati

1192. ശരിയായ പദപ്രയോഗം കണ്ടെത്തുക

Answer: പശ്ചാത്താപം

1193. Shrimati’, a magazine founded and edited by

Answer: Anna Chandy

1194. നാമത്തോട് ചേര്‍ന്നു നില്‍ക്കുന്ന പറ്റുവിനയെ എന്തു പറയുന്നു?

Answer: പേരെച്ചം

1195. The Father of Artificial intelligence:

Answer: John Makkarthe

1196. Kallumala Agitation was held on?

Answer: 1915

1197. First town to achieve full literacy in India?

Answer: Kottayam

1198. Who has been appointed as the new Chairman of National Book Trust (NBT)?

Answer: Govind prasad sharma

1199. The average of 6 consecutive even numbers is 35. Find out the largest number?

Answer: 40

1200. If `+` means substraction, `x` means division, `-` means multiplication and `` means addition then 20-2/30*5+8 is

Answer: 38

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.