Kerala PSC Questions and Answers 41

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 41 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
801. The colour of UN Flag

Answer: Light blue

802. Nothing ______ disturbs his sleep
a. ever
b. sometimes
c. everytime
d. never

Answer: ever

803. സ്റ്റേണ് എന്ന പ്രസിദ്ധീകരണം ഏത് നഗരത്തിന്റെതാണ്?

Answer: ജര്മ്മനി

804. ഇന്ത്യന്‍ ദേശീയ പതാകയുടെ ശില്പി ?

Answer: പിംഗാളി വെങ്കയ്യ

805. ഭരണഘടന നിർമ്മാണ സഭ രൂപീകരിക്കണമെന്ന് ആവശ്യം ആദ്യമായി ഉന്നയിച്ച രാഷ്ട്രീയ പാർട്ടി

Answer: swaraj party

806. ഭാരത രത്‌നം നേടിയ ആദ്യ വനിത

Answer: ഇന്ദിര ഗാന്ധി

807. സ്റ്റെൻ്റ് ചികിത്സ എന്തുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു

Answer: ഹൃദയം

808. ബ്രഹ്മാനന്ദ ശിവയോഗി സ്ഥാപിച്ച മതം?

Answer: ആനന്ദ മതം

809. Right to Education is included in which Article of the Indian Constitution?

Answer: Article 21A

810. World Ozone Day is observed on:

Answer: September 16

811. മഹാകാവ്യം എഴുതാതെ മഹാകവി ആയ വ്യക്തി ?

Answer: കുമാരനാശാന്‍

812. The choke in an automobile meant is for supplying :

Answer: Rich mixture

813. .’Palaruvi Express’travels between

Answer: Punaloor-Palakkad

814. On selling a torch at ₹1010 instead of ₹1000, 5% more profit is earned. Find the cost price.

Answer: 200

815. Who is the author of the “Politics of Jugaad: The Coalition Handbook”?

Answer: Saba Naqvi

816. Which of the following instruments has been declared heritage musical instrument of Goa?

Answer: Ghumot

817. പഞ്ചായത്തീരാജ് നിയമം ഭരണഘടനയുടെ എത്രാം ഭാഗത്താണ് ഉള്‍പ്പെടുത്തിയിരിക്കുന്നത്

Answer: IX

818. The states which have common borders with China are

Answer: Himachal Pradesh

819. The union terittory that situates entirely in Arabian sea.

Answer: Lakshadweep

820. The "Project Pyrasol" is related to which of the following?

Answer: Urban waste management

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.