PSC Questions and Answers in Malayalam 51

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 51 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1001. ആനന്ദഗുരു ഗീത’ എന്ന കൃതി രചിച്ചത്?

Answer: ബ്രഹ്മാനന്ദ ശിവയോഗി

1002. കാറൽ മാർക്സിന്‍റെ ജീവചരിത്രം ആദ്യമായി ഒരു ഇന്ത്യൻ ഭാഷയിലേയ്ക്ക് വിവർത്തനം ചെയ്തത്?

Answer: സ്വദേശാഭിമാനി രാമകൃഷ്ണപിള്ള

1003. എൻ.എസ്.എസ് രൂപം നൽകിയ രാഷ്ട്രീയ പ്രസ്ഥാനം?

Answer: നാഷണൽ ഡെമോക്രാറ്റിക് പാർട്ടി (എൻ.ഡി.പി)

1004. `मिंजर मेला’ किस राज्य का पर्व है ?*

Answer: हिमाचल प्रदेश

1005. Which Indian woman cricketer was felicitated by Mohun Bagan at their annual awards ceremony?

Answer: Jhulan Goswami

1006. Who was the viceroy of India when Montague- Chelmsford reforms were introduced?

Answer: Lord Chelmsford.

1007. ദേശീയ വോളിബോൾ വനിതാവിഭാഗം ജേതാക്കൾ ആയ ടീം?

Answer: റെയിൽവേസ്

1008. The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as:

Answer: Firmware

1009. The function of gear box is to:

Answer: All of the above

1010. Satya Sodhak Samaj was founded by?

Answer: Jyotibha Phule

1011. Second largest peak in Kerala?

Answer: Meesapulimala

1012. Periyar Wild life Sanctuary was added to UNESCO`s world heritage site in?

Answer: 2012

1013. The social network system founded by Mark Zuckenberg:

Answer: Facebook

1014. ഹൈഡ്രജന്റെയും കാര്‍ബണ്‍ മോണോക്സൈഡിന്റെയും മിശ്രിതമാണ് ?

Answer: വാട്ടര്‍ ഗ്യാസ്

1015. ആണവ വികിരണങ്ങളെ വലിച്ചെടുക്കാന്‍ കഴിവുള്ള സസ്യങ്ങളാണ് ?

Answer: സൂര്യകാന്തി, രാമതുളസി

1016. There is ------ sugar in the jar

Answer: a little

1017. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ആദിവാസി ജനസംഖ്യ ഉള്ള ഗ്രാമ പഞ്ചായത്ത്

Answer: തിരുനെല്ലി

1018. “ജപ്പാന്‍ ഗാന്ധി” എന്നറിയപ്പെട്ട സാമൂഹിക പരിഷ്കര്‍ത്താവ്‌

Answer: ടൊയോഹിക്കോ കഗവ

1019. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ ഇരുമ്പുരുക്ക് ഗനി

Answer: കുൾട്ടി

1020. കേന്ദ്ര കൃഷി പരിശീലന കേന്ദ്രം സ്ഥിതി ചെയുന്നത് എവിടെ ആണ്

Answer: പോർട്ട്‌ബ്ലായർ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.