Kerala PSC Questions in Malayalam 42

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 42 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
821. രാജ്യസഭാ ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. വെങ്കയ്യ നായിഡു

822. കാഞ്ചിപുരത്ത് നാരായണസേവാ അശ്രമം സ്ഥാപിച്ച വർഷം?

Answer: 1916

823. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ സ്ട്രീറ്റ് ആർട്ട് മ്യൂസിയം ആരംഭിച്ച നഗരം?

Answer: ബെർലിൻ ( ജർമനി )

824. Who is the first Indian to join the Formula € 1 league

Answer: Narain Karthikeyan

825. Bauxite is an ore of one of the following metals—

Answer: Aluminium

826. Everyone was present yesterday ..........

Answer: weren\'t they ?

827. An error in software or hardware is called is a bug. What is the alternative computer jargon for it?

Answer: Glitch

828. കേരളത്തിലെ കായലുകൾ ?

Answer: 34

829. Ram went to Saudi Arabia--------year ago.

Answer: .a

830. A television set is sold at Rs.12000. If its cost price is Rs.10000. What is the profit %?

Answer: 20%

831. Supply the missing word. The earth __________ round the Sun.

Answer: moves

832. Who won the Nobel Prize for literature in 2015?

Answer: .Swetlana Alexeevich

833. Who is the Chairman of the Mission Steering Group of NRHM?

Answer: Union Minister of Health & Family Welfare

834. Where was the VAMBAY formally launched on 2nd December 2001?

Answer: Hyderabad

835. Which of the following is the pan-India helpline number launched by Government of India under Emergency Response Support System (ERSS)?

Answer: 112

836. Who is known as the "Father of Tenancy Legislation" in Malabar ?

Answer: William Logan

837. Ozone is present in which of the following layers ?

Answer: Stratosphere

838. അഞ്ചു പേര്‍ ഒരു വട്ടമേശയുടെ ചുറ്റും ഇരിക്കുകയാണ്. A യുടെ വലത് വശത്ത് രണ്ടാമതായി B യും B യുടെ ഇടതു വശത്ത് മുന്നാമതായി C യും Cയുടെ വലത് വശത്ത് രണ്ടാമതായി D യും Dയുടെ വലതു വശത്ത് രണ്ടാമതായി E യും ഇരിക്കുന്നു. എന്നാല്‍ A യുടേയും B യുടേയും ഇടയ്ക്ക് ഇരിക്കുന്നതാരാണ്.

Answer: D

839. നിന്നെ കണ്ടാല്‍ അവള്‍ കരയും - ഇതിലെ അംഗിവാക്യം ഏത്?

Answer: അവള്‍ കരയും

840. വാക്‌സിനേഷന്‍ കൂടുതല്‍ പേരിലേക്ക് എത്തിക്കുന്നതിനായി 'ഡിഫ്പാല്‍വാക്‌സിന്‍' പദ്ധതി ആരംഭിക്കുന്ന ജില്ല

Answer: എറണാകുളം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.