Kerala PSC Repeated Questions 52

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 52 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1021. ഫാറ്റി ആസിഡ് അടങ്ങിയിട്ടുള്ള പോഷകഘടകം

Answer: കൊഴുപ്പ്

1022. The final products of combustion of ethane are

Answer: Carbon dioxide and water

1023. മുല്ലപെരിയാര്‍ ഡാം ഉദ്ഘാടനം ചെയ്ത വര്‍ഷം ?

Answer: 1895

1024. Manas National Park situated in which state________

Answer: Assam

1025. വൈദ്യുതിയുടെ പ്രസരണവും വിതരണവും സ്വകാര്യവത്ക്കരിച്ച ആദ്യ സംസ്ഥാനം ?

Answer: ഒഡിഷ

1026. ശ്രീനാരായണഗുരു ഒടുവിൽ പങ്കെടുത്ത എസ്എൻഡിപി യോഗം വാർഷികാഘോഷം നടന്ന സ്ഥലം?

Answer: പള്ളുരുത്തി

1027. Durbin-Watson Test is applied in econometric models to test—

Answer: For autocorrelated errors in the sample data

1028. Gandhiji became the president of Indian National Congress in?

Answer: 1924 at the Belgaum session of Indian National Congress.

1029. " വെളിച്ചം ദുഖമാണുണ്ണി തമസ്സല്ലോ സുഖപ്രദം " ആരുടെ വരികള്‍ ? *

Answer: അക്കിത്തം അച്യുതന്‍ നമ്പൂതിരി

1030. Who determines whether a bill is money bill?

Answer: Speaker

1031. The first Malayali to become a Governor ?

Answer: V P Menon

1032. ദേശിയ ജലദിനം

Answer: ഏപ്രിൽ 14

1033. Pointing to a lady, a man said, "The son of her only brother is the brother of my wife". How is the lady related to the man

Answer: Sister of Father-in-law

1034. Munnar is................beautiful than Thekkady

Answer: more

1035. Arabic numerals that have ascenders and descenders are called

Answer: Old style figures

1036. "Sun Temple" is in ?

Answer: Odisha

1037. ഗ്രഹങ്ങൾക്കിടയിൽ വലിപ്പത്തിൽ ഭൂമിയുടെ സ്ഥാനം

Answer: 5

1038. Which of the Printer cannot Print Graphics?

Answer: Dot -Matrix

1039. The National Chemical Laboratory is situated in

Answer: Pune

1040. ഒറ്റയാനെ കണ്ടെത്തുക : കത്തി, കോടാലി, വാൾ, അമ്പ്

Answer: അമ്പ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.