PSC General Knowledge Questions 54

This page contains PSC General Knowledge Questions 54 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1061. Ctrl + U is used to ______

Answer: Underline the selected text

1062. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ തേക്കുമരം എവിടെയാണ് ?

Answer: പറമ്പികുളം

1063. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ സമൂഹ്യ പരിഷ്ക്കരണ പ്രസ്ഥാനമായി പരിഗണിക്കപ്പെടുന്നത്?

Answer: സമത്വസമാജം

1064. Harriet is

Answer: an extremely elderly tortoise

1065. Who is the present President of the World Bank?

Answer: Jim Yong Kim

1066. Manchester of India is:

Answer: Ahmadabad

1067. In the case of resignation, a member of Lok Sabha must submit his resignation to:

Answer: Speaker

1068. What decimal of an hour is a second ?

Answer: 00027

1069. RBI has recently raised the limit for collateral-free agriculture loans from Rs 1 Lakh to ____?

Answer: Rs 1.6 lakh

1070. What is the theme of the 2019 IAA World Congress?

Answer: Brand Dharma

1071. Who is the author of the book "Designing Destiny: The Heartfulness Way"?

Answer: Kamlesh patel

1072. Which among the following countries launched World's longest Super-Secure Quantum Communication Line?

Answer: China

1073. ഇടുക്കി ജലവൈദ്യുതപദ്ധതി ഏത് നദിയിലാണ്

Answer: പെരിയാർ

1074. ബുക്സ ടൈഗര്‍ റിസര്‍വ്വ് ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്

Answer: പശ്ചിമബംഗാള്‍

1075. . 2,9,28,65,.... ശ്രേണി യിലെ അടുത്ത സംഖ്യ ഏത്?

Answer: 126

1076. Which section of IT Act deals with punishment for sending offensive message through electronic means

Answer: Section 66 A

1077. നിന്നെ കണ്ടാല്‍ അവള്‍ കരയും - ഇതിലെ അംഗിവാക്യം ഏത്?

Answer: അവള്‍ കരയും

1078. സ്ത്രീകൾക്ക് ആദ്യമായി വോട്ടവകാശം നൽകിയ രാജ്യം

Answer: ന്യൂസിലൻഡ്

1079. The documentary "Period : End of Sentence" directed by

Answer: Rayka Zehtabchi

1080. 2021 - 22 വർഷത്തെ കേരളത്തിലെ സമ്പൂർണ്ണ ബജറ്റ് അവതരിപ്പിച്ചത്

Answer: കെ എൻ ബാലഗോപാൽ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.