Kerala PSC Questions and Answers 57

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 57 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1121. 2004 ഡിസംബറില്‍ സുനാമിക്ക് കാരണമായ ഭൂകന്പം ഉണ്ടായതെവിടെയാണ് ?

Answer: സുമാത്ര ദ്വീപിനടുത്ത്

1122. ആലപ്പുഴ പട്ടണം പണികഴിപ്പിച്ചത് ആരാണ് ?

Answer: രാജ കേശവദാസന്‍

1123. ശ്രീനാരായണ ഗുരുവിന്‍റെ ആദ്യ ശ്രീലങ്ക സന്ദർശനം?

Answer: 1918

1124. ദൈവം സർവ്വവ്യാപിയാണ് ഞാൻ ദൈവത്തെ തേടി ഒരിക്കലും ക്ഷേത്രത്തിൽ പോകാറില്ല ക്ഷേത്രമാണ് അയിത്തത്തെ സംരക്ഷിക്കുന്ന ഏറ്റവും വലിയ സ്ഥാപനം ഇത് ആരുടെ വാക്കുകളാണ്?

Answer: സ്വാമി ആനന്ദ തീർത്ഥൻ

1125. Soil turning plough makes the furrow of which type (shape) ?

Answer: \'L\' shape

1126. Immediately after the accident,the injured passengers………to the hospital.

Answer: Were taken

1127. Who was the following was the adopted son of last Peshwa Baji Rao II?

Answer: Nana Sahib

1128. Asan Memorial is at

Answer: Thonnakkal

1129. The product of two 2 digit numbers is 2028 and their HCF is 13. What are the numbers ?

Answer: 39, 52

1130. Henry VIIIth clause is related with:

Answer: Delegated legislation

1131. The average age of P,Q and R is 26 years.If the average age of Pand R is 30 years.What is Q’s age?

Answer: 18

1132. Name the writer who began his first novel in the channel Islands, finished it in London and saw published it in India titled 'The Room on the Roof'

Answer: Ruskin Bond

1133. The first computerised Panchayath in Kerala

Answer: Vellanad

1134. സ്വര വ്യഞ്ജനങ്ങൾക്കിടയിൽ ഉച്ചാരണം വരുന്ന വർണ്ണങ്ങൾ

Answer: മാധ്യമങ്ങൾ

1135. വൈക്കം സത്യാ ഗ്രഹം എത്ര ദിവസം നീണ്ടു നിന്നു?

Answer: 603

1136. അഞ്ജലി എന്ന ശബ്ദത്തിന്‍റെ അര്‍ത്ഥം?

Answer: തൊഴുകൈ

1137. The interface between computer and user?

Answer: Software

1138. A,B and C together can complete a piece of work in 30 minutes. A and B together can complete the same work in 50 minutes. C alone can complete the work in?

Answer: 75 minutes

1139. Which of the following fact is related with Lord Macaulay

Answer: Father of Indian Penal Code

1140. ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ സംസ്ഥാനങ്ങളുമായി അതിർത്തി പങ്കിടുന്ന ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം?

Answer: ഉത്തര്‍പ്രദേശ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.