Kerala PSC Repeated Questions 44

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 44 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
861. In VB, modules are saved with extension

Answer: .BAS

862. മൈസൂർ കർണാടക എന്ന പേര് സ്വീകരിച്ച വർഷം?

Answer: 1973

863. കേരളത്തിന്റെ സാംസ്കാരിക തലസ്ഥാനം ?

Answer: തൃശൂര്‍

864. How much amount of penalty has been imposed on BCCI by the Competition Commission of India for anti-competitive practices related to IPL?

Answer: Rs 52.24 crore

865. Who is the nodal officer at District level for the National Food for Work Programme?

Answer: District Collector

866. The degree of detail that should be incorporated into a database depends on what?

Answer: The type of database

867. യവനപ്രിയ എന്ന അപരനാമത്തിൽ അറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: കുരുമുളക്

868. Which day is observed as World Youth Skills Day?

Answer: July 15

869. Vijay walked 10 km towards North. He turned left and walked 20 km. He again turned left and walked 10km. Finally he went 10km after turning to left. How far Vijay is from the starting point?

Answer: 10km

870. Who was the Founder of Bluetooth?

Answer: Ericson

871. The Supreme Court has recently pulled up which government to an act which allows construction in Aravalli hills?

Answer: Haryana

872. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില് ആഗമസന്ധിയല്ലാത്തത്?*

Answer: പൂത്തട്ടം

873. ERG theory of motivation is proposed by----------

Answer: Alderfer

874. കല്ലുമാല സമരം നയിച്ച നവോത്ഥാന നായകന്‍ ആര്

Answer: അയ്യങ്കാളി

875. 9 സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി 50 ആണ്. ആദ്യത്തെ 4 സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി 52 ഉം അവസാന 4 സംഖ്യകളുടെ ശരാശരി 49 ഉം ആയാല്‍ അഞ്ചാം പദം ഏത്

Answer: 46

876. Who was the first woman president of Indian National Congress?

Answer: Annie Besant

877. I sympathize __________ you over your mother’s death

Answer: With

878. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയിൽ ആദേശ സന്ധിക്ക് ഉദാഹരണം?

Answer: നെന്മണി

879. തരംഗ ദൈർഘ്യം കൂടുതലും ആവൃത്തി കുറവുമായ വർണ്ണം

Answer: ചുവപ്പ്

880. ഇന്ത്യ ബ്രിട്ടീഷ് ഭരണത്തിൽ നിന്നും മോചിതമായി ഒരു പരമോന്നത റിപ്പബ്ലിക് ആയതെന്നാണ്?

Answer: 1950 ജനുവരി 26

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.