Kerala PSC Questions 56

This page contains Kerala PSC Questions 56 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1101. കണികൊന്ന\' - ഏതു രോഗത്തിന്‍റെ ചികിത്സയ്ക്കാണ് ഉപയോഗിക്കുന്നത് ?

Answer: കുഷ്ഠ രോഗം

1102. ഇന്ത്യന്‍ സ്പോര്‍ട്സിലെ ഗോള്‍ഡന്‍ഗേള്‍ എന്നറിയപ്പെടുന്നതാര് ?

Answer: P .T ഉഷ

1103. The process of synthesis of organic food by green plant is known as?

Answer: Photosynthesis

1104. Shivering in severe cold is caused by—

Answer: Involuntary action of striated muscles

1105. ‘Metachrosis’ is found in—

Answer: Amphibians

1106. Product Cycle Model in international trade theory (Vernon, 1966)—

Answer: None of these

1107. Miller effect is named after:

Answer: ohn Milton Miller

1108. യുനസ്കോ യുടെ അംഗീകാരം കേടിയ കേരളീയ കലാരൂപം ?

Answer: കൂടിയാട്ടം

1109. Orana ( Single ana ) agitation in 1958 relates to

Answer: Boat charge hike

1110. കാണാൻ ആഗ്രഹിക്കുന്നവൻ എന്നർത്ഥം വരുന്ന പദം ഏത്‌

Answer: ദിദൃക്ഷു

1111. In Corel Draw, the view which displays the drawing in a skeletal form is:

Answer: Wire frame

1112. Choose the correct adjective from the alternative to fill in the blank. He is the .......advocate in the town

Answer: oldest

1113. Neutron was discovered by......

Answer: James Chadwick

1114. John started from his home and walked 12 km.Then he took a right turn and walked 4 km.Then again,he took a right turn and walked 8 km and finally took another right turn and walked 1 km.How far is he from his home now?

Answer: 5 km

1115. How many numbers are there from 300 to 650 which are completely divisible by both 5 and 7

Answer: 10

1116. വേമ്പനാട്ടു കായലിൽ പതിക്കാത്ത നദി ഏത്?

Answer: ചാലക്കുടിപ്പുഴ

1117. നിസ്സഹകരണ പ്രസ്ഥാനം പിന്‍ വലിക്കാന്‍ ഗാന്ധിജിയെ പ്രേരി പ്പിച്ച സംഭവം

Answer: ചൗരി ചൗര സംഭവം

1118. ഏറ്റവും പ്രായം കൂടിയ പ്രധാനമന്ത്രി

Answer: മൊറാർജി ദേശായി

1119. പ്രകാശത്തിൻറെ വൈദ്യുത കാന്തിക സിദ്ധാന്തം ആവിഷ്ക്കരിച്ചത്

Answer: ജെയിംസ് ക്ലാർക്ക് മാക്‌സ്‌വെൽ

1120. All India Village Industries Association formed at Wardha in?

Answer: 1934

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.