PSC General Knowledge Questions 78

This page contains PSC General Knowledge Questions 78 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1541. Which Fundamental Right was considered by Dr. Ambedkar as the heart and soul of the Indian Constitution ?

Answer: Right to Constitutional Remedies

1542. Which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​elements​ ​is​ ​not​ ​present​ ​in​ ​stainless​ ​steel?

Answer: Tungsten

1543. She cried ___________ for help when attacked by robbers.

Answer: frantically

1544. ലോകസഭയുടെ ആദ്യത്തെ സ മേളനം നടന്നതെന്ന്?

Answer: 1952 മെയ് 13

1545. Which city is hosting the 12th edition of G-20 Summit 2017?

Answer: Hamburg in Germany

1546. Which element group is the most reactive of all the metallic elements?

Answer: Alkali metals

1547. As per the IT (Amendment) Act 2008, Tampering with Computer Source Documents shall be punishable with imprisonment up to years, or with fine which may extend up to _____rupees, or with both.

Answer: two lakh

1548. A______is approximately a million bytes?

Answer: Megabyte

1549. വിട്ടുപോയ ഭാഗത്ത്‌ ഏത്‌ അക്ഷരക്കൂട്ടങ്ങൾ ചേർക്കുമ്പോഴാണ്‌ പ്രത്യേക ക്രമത്തിൽ ആവർത്തിക്കുന്നത്‌ ? a_ bbc _ aab _ cca _ bbcc

Answer: acba

1550. Bharathapuzha originates from?

Answer: Anamala

1551. -------- is an important scheme to provide food grains to poorest of the poorest of the poor families

Answer: AAY

1552. Rural Landless Employment Guarantee Programme(RLEGP) was introduced in India on:

Answer: August 15, 1983

1553. Which of the following region of earth are warming the fastest ?

Answer: Polar Region

1554. If 10 percentage of 100 is equal to X percentage of 50, then the value of X is ________.

Answer: 20

1555. The process of converting analogue signal into digital information is done by

Answer: MODEM

1556. സമാസം ഏതെന്ന് പറയുക - കൈകാലുകള്‍

Answer: ദ്വന്ദ്വന്‍

1557. Which type of light waves/rays used in remote control and night vision camera?

Answer: Infrared

1558.   ഭ്രമണ വേഗത കുറഞ്ഞ ഗ്രഹം

Answer: ശുക്രൻ

1559. ഇന്ത്യയോടുള്ള ആദരസൂചകമായി ലിറ്റില്‍ ഇന്ത്യാ ഗേറ്റ് ഉദ്ഘാടനം ചെയ്ത രാജ്യം ഏത്

Answer: ഇന്തോനേഷ്യ

1560. ഇന്ത്യയിൽ സൈബർ നിയമം നിലവിൽ വന്നതെന്ന്?

Answer: 2000 ഒക്ടോബർ 17

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.