Kerala PSC Questions and Answers 65

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 65 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1281. The size of commonly used floppy disk is _____

Answer: 3.5

1282. കേരളത്തിലെ ആദ്യ സഹകരണ സംഘം

Answer: ട്രാവൻകൂർ സെൻട്രൽ കോ-ഓപ്പറേറ്റീവ്

1283. When was the National Food Security Act came into force?

Answer: 2013

1284. മഴവില്ലുകളുടെ നാട്?

Answer: ദക്ഷിണ ആഫ്രിക്ക

1285. Booker prize is given to the field of

Answer: Fiction writing

1286. Who​ ​was​ ​the​ ​first​ ​Secretary​ ​General​ ​of​ ​UNO?

Answer: Trygve Lie

1287. Pick out the collective noun in the following sentence The police have caught the thief.

Answer: the police

1288. 2017 Asian Kabaddi Championship in women’s team category has won which country?

Answer: India

1289. എന്‍ഡോ സള്‍ഫാന്‍ ദുരിതത്തെ കുറിച്ച് പ്രതിപാദിക്കുന്ന പ്രശസ്തമായ നോവല്‍ ? *

Answer: എന്‍ മക ജെ

1290. Which Commonwealth country has the most powerful upper house?

Answer: Canada

1291. Kasargod district was formed after the bifurcation of

Answer: Kannur

1292. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ Wi - Fi നഗരം ?

Answer: മുംബൈ

1293. WPA2 is used for security in?

Answer: Wi-fi

1294. Find the diagonal of a rectangle whose sides are 8m and 6m?

Answer: 10m

1295. Resting place of Dr.B.R. Ambedkar

Answer: Chaityabhoomi

1296. സംയോജിക വിഭക്തിയുടെ പ്രത്യയമേത്

Answer: ഓട്

1297. Choose the meaning of the Latin word’Viva voce’

Answer: .Orally

1298. മുത്ത്ലാഖ് ബിൽ അംഗീകരിച്ച ആദ്യ ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം

Answer: ഉത്തർപ്രദേശ്

1299. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും ജനസംഖ്യ കുറഞ്ഞ പഞ്ചായത്ത്

Answer: വട്ടവട

1300. ഹരിവരാസന പുരസ്കാരം 2019 ലഭിച്ചത് ആർക്ക്?

Answer: ഇളയരാജ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.