PSC General Knowledge Questions 70

This page contains PSC General Knowledge Questions 70 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1381. Find out the wrongly spelt word:
a. dormitory
b. similar
c. endeavour
d. demeanour

Answer: demeanour

1382. Who is the first winner of Padma Bhooshan from Kerala?

Answer: V.K. Krishnamenon

1383. പ്രത്യക്ഷ രക്ഷാ ദൈവസഭയുടെ തലവൻ എന്ന നിലയിൽ പൊയ്കയിൽ യോഹന്നാന് ലഭിച്ച ആത്മീയ അപരനാമം?

Answer: കുമാര ഗുരുദേവൻ

1384. Who is the author of the book “Revolution 2020”?

Answer: ChetanBhagat

1385. When students are arranged in a line on the basis of height, Raju‟s position was 15th. If he is 20th from the last, how many students are there in his class?

Answer: 34

1386. The National Commission for Women Act was enacted in the year:

Answer: 1990

1387. The Supreme authority for telecommunication in Inida is:

Answer: TRAI

1388. ‘Project Arrow’ is related to:

Answer: Postal system

1389. . The least perfect square divisible by 3,4,5,6 and 8 is:

Answer: 3600

1390. The only cricketer to claim over 500 wickets in both Tests and One Day matches is

Answer: Muttiah Muralitharan

1391. Central cardamom research center is situated at

Answer: Mayiladum Para

1392. ഒരു ലിറ്റർ കുപ്പി വെള്ളം നിർമ്മിക്കാൻ എത്ര ലിറ്റർ വെള്ളം ഉപയോഗിക്കേണ്ടി വരും

Answer: 3 ലിറ്റർ

1393. തോംസൺ റോയിട്ടേഴ്സ് ഫൗൺടേഷന്റെ കെർട് ഷോർക് രാജ്യാന്തര മാധ്യമ പുരസ്കാരം അടുത്തിടെ ലഭിച്ച മലയാളി മാധ്യമപ്രവർത്തക

Answer: ശാലിനി നായർ

1394. Marayoor Jaggery, which recently got the GI Tag, is associated to which of the following states?

Answer: Kerala

1395. പറക്കുന്നു എന്ന പദം ഏത് ക്രിയയില്‍ ഉള്‍പ്പെടുന്നു?

Answer: കാരിതക്രിയ

1396. `പരിണാമം - പരിമാണം` ഇവയുടെ അര്‍ത്ഥവ്യത്യാസമെന്ത്?

Answer: മാറ്റം - അളവ്

1397. The Nathpa Jhakri Dam (NJD) is built across which river in Himachal Pradesh?

Answer: Satluj River

1398. നവോത്ഥാനത്തിനു തുടക്കം കുറിച്ചത് ഏത് രാജ്യത്താണ്?

Answer: ഇറ്റലി

1399. “A little knowledge is a dangerous thing”… സമാനമായ പഴഞ്ചൊല്ലേത് ?

Answer: അല്പ ജ്ഞാനം അപകടകരമാണ് .

1400. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും നീളം കൂടിയ കായൽ?

Answer: വേമ്പനാട് കായൽ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.