Kerala PSC Questions and Answers 73

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 73 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1441. മനുഷ്യരുടെ ആമാശയത്തിൽ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ആസിഡ്

Answer: ഹൈഡ്രോക്ലോറിക് ആസിഡ്

1442. ഏറ്റവും വലിയ ജ്ഞാനേന്ദ്രിയം ?

Answer: ത്വക്ക്

1443. കേരളത്തിലെ ആദ്യ മാതൃകാ മത്സ്യ ബന്ധന ഗ്രാമം ?

Answer: കുമ്പളങ്ങി

1444. .അകിലത്തിരുട്ട് ആരുടെ കൃതിയാണ് ?

Answer: വൈകുണ്ട സ്വാമികള്‍

1445. Arabica is a type of……

Answer: flower

1446. World​ ​wild​ ​life​ ​fund​ ​was​ ​founded​ ​in:

Answer: 1961

1447. Which country hosted G-20 summit meeting in 2013?

Answer: Russia

1448. Which mobile app has been launched by the Union Government for road maintenance?

Answer: Aarambh

1449. Indian National Congress formed in 1885 during the Governor –General ship of?

Answer: Lord Dufferin.

1450. The ratio between two numbers is 2 : 3. If each numbers is increased by 4, the ratio between them becomes 5 : 7. What are the numbers?

Answer: 16 and 24

1451. നിയമവിധേയമല്ലാത്ത അറസ്റ്റിനും തടങ്കലിനുമെതിരെ സംരക്ഷണം നൽകുന്ന, കരുതൽ തടങ്കലിനെ കുറച്ച് പ്രതിപാദിക്കുന്ന അനുച്ഛേദം ?

Answer: അനുച്ഛേദം 22

1452. The man jumped _____ the pond

Answer: into

1453. A good deal of information ______ been collected

Answer: has

1454. There are some birds that ——— every year

Answer: migrating

1455. Contra-indication of the sun bath

Answer: Fever

1456. Which Vitamin is known as Fresh Food Vitamin?

Answer: Vitamin C

1457. What is the theme of National Science Day 2018?

Answer: Science and Technology for a Sustainable Future

1458. Which American President is connected with star war programme.

Answer: Ronald Regan

1459. He will say, " I can lift the heavy box".The indirect form is_____

Answer: He will say that he can lift the heavy box

1460. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ കോസ്റ്റൽ അക്കാദമി സ്ഥിതി ചെയുന്നത്

Answer: ഇരണിക്കാവ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.