Kerala PSC Repeated Questions 76

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 76 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1501. ആരുടെ ജന്മദിനമാണ് കേരള സർക്കാർ തത്ത്വജ്ഞാന ദിനമായി ആചരിക്കുന്നത്

Answer: ശങ്കരാചാര്യർ

1502. 1957 -ലെ കേരള നിയമസഭയുടെ മുഖ്യമന്ത്രി ?

Answer: ഇ. എം.എസ് നന്പൂതിരിപ്പാട്

1503. വേനൽ കാലത്തു പശ്ചിമ ബംഗാളിൽ വീശുന്ന ഉഷ്ണ കാറ്റ്?

Answer: കാൽബൈസാലി

1504. മഴയുടെ അധിപനയ ഹൈന്ദവ ദേവൻ?

Answer: ഇന്ദ്രൻ

1505. ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ റോഡ്‌ ദൈര്‍ഘ്യം ഉള്ള സംസ്ഥാനം ?

Answer: മഹാരാഷ്ട്ര

1506. What is the colour of the hottest star?

Answer: Blue

1507. The​ ​author​ ​of​ ​the​ ​book’India​ ​Wins​ ​Freedom’is

Answer: Maulana Abul Kalam Azad

1508. A​ ​natural​ ​region​ ​has​ ​the​ ​similarity​ ​of

Answer: Climate and natural vegetation

1509. I hope you succeed ….. your effort.

Answer: in

1510. ആദ്യ കാൽകുലേറ്റിംഗ് ഡിവൈസ് ?

Answer: അബാക്കസ്

1511. Jog falls is found across the river?

Answer: Sharavati

1512. Kalladayar situated in which district?

Answer: Kollam

1513. The instruction ‘trans’given in a manuscript represents:

Answer: Transpose

1514. The first Country to launch Family planning Programme in the world is __________

Answer: India

1515. The Finance Minister at the time of second nationalisation of Banks?

Answer: R. Venkataraman

1516. Antyodaya Anna Yojana (AAY) is connected with:

Answer: Public distribution system

1517. Guwahati High court is the judicature of

Answer: All of the above

1518. Interst on Rs.1000 for 146 days at the rate of 10% per annum:

Answer: 40

1519. 2019 തകഴി പുരസ്കാരം ലഭിച്ചത് ആർക്ക്?

Answer: ശ്രീകുമാരൻ തമ്പി

1520. മാതാപിതാക്കൾ – സമാസം ഏത്?

Answer: ദ്വന്ദ്വസമാസം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.