PSC General Knowledge Questions 62

This page contains PSC General Knowledge Questions 62 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1221. Author of Inheritence of Loss

Answer: Kiran Desai

1222. The Rourkela Steel Plant in Orissa was built up with the help

Answer: Germany

1223. സുപ്രീം കോടതി ജഡ്ജിമാരുടെ വിരമിക്കല്‍ പ്രായം ?

Answer: 65

1224. ഇന്‍സുലിനില്‍ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ലോഹം

Answer: സിങ്ക്

1225. പണ്ഡിറ്റ് കറുപ്പന്‍റെ ബാല്യകാലനാമം?

Answer: ശങ്കരൻ

1226. No one was sure ............... Sohan would come to the marriage or not.

Answer: whether

1227. The name of Single Window Portal started by India for Educational loan and School :

Answer: Vidya Lakshmi

1228. .Inertia type starting motor drive is comonly used on:

Answer: Cars.

1229. Which is the most effective test to determine AIDS?

Answer: Western blot test

1230. An incremental backup?

Answer: Saves only files that have recently changed

1231. Arjun had been living here ________ 5 years

Answer: for

1232. The plane was crashed and the passengers ______

Answer: perished

1233. Choose the correct spelt word :

Answer: Maintenance

1234. What is the official name of India?

Answer: Republic of India

1235. Which of the following is a Volatile Memory?

Answer: RAM

1236. ISRO has successfully launched military satellite 'Microsat-R' from which launch vehicle? (Marks: 0)

Answer: PSLV - C44

1237. Which of the following refers to a small single site network?

Answer: LAN

1238. ബ്രിട്ടീഷുകാര്‍ ഇന്ത്യയില്‍ ആധിപത്യം സ്ഥാപിക്കാന്‍ കാരണമായ യുദ്ധം

Answer: പ്ലാസി യുദ്ധം

1239. ചോളന്മാരുടെ രാജകീയ മുദ്ര എന്താണ്?

Answer: കടുവ

1240. Which of the following is correctly spelt ?

Answer: Catastrophe

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.