Kerala PSC Questions 72

This page contains Kerala PSC Questions 72 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1421. ____ the injured person on the rug

Answer: lay

1422. മൂത്രത്തിൽ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ആസിഡ്

Answer: യൂറിക് ആസിഡ്

1423. A bag marked at Rs. 450 is sold at a discount of 20%. Then the discount is

Answer: 90

1424. In which year A.R. Rahman won the Oscar award?

Answer: 2009

1425. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും വലിയ രീയൽ എസ്റ്റേറ്റ് കമ്പനിയായ DLF ലിമിറ്റഡിന്‍റെ ആസ്ഥാനം?

Answer: ഗുഡ്ഗാവ് (ഹരിയാന)

1426. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും പുരാതനമായ തെക്ക് കൃഷി തോട്ടം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് എവിടെയാണ് ?

Answer: നിലമ്പൂര്‍

1427. ഒരേ ലിംഗ പദവിയിലുള്ളവർ തമ്മിൽ വിവാഹത്തിന് അംഗീകാരം നൽകിയ ആദ്യ ഏഷ്യൻ രാജ്യം ?

Answer: Nepal

1428. ആണവോർജ്ജ വകുപ്പ് കെെകാരൃം ചെയ്രുന്നത്

Answer: നരേന്ദ്ര മോദി

1429. What​ ​is​ ​Khetri​ ​in​ ​Rajastan​ ​famous​ ​for?

Answer: Copper mines

1430. 3.12 x 3.17 +0.17 x0.17-2x3.17x0.17=?

Answer: 9

1431. Which was the most decisive war that marked the initiation of British rule in India?

Answer: Battle of Plassey. The battle occurred on June 23, 1757 at Palashi of Murshidabad, on the bank of Bhagirathi River

1432. പേട്ടയിൽ രാമൻപിള്ള ആശാൻ ആരുടെ ഗുരുനാഥൻ?

Answer: ചട്ടമ്പിസ്വാമികൾ

1433. Jitu start walking towards East. After moving a distance of 20 metres, he turns to his left and walks 15 metres. then the turns to his right and moves 25 metres. Next he turns to his right again and walks 15 metres. How far in metres is he from his starting point?

Answer: 45

1434. 2017_ലെ വള്ളത്തോള്‍ അവാര്‍ഡ് ജേതാവ് ?

Answer: പ്രഭാവര്‍മ്മ

1435. I am ______ happy and depressed

Answer: alternately

1436. In which year Sree Narayana Guru formed S.N.D.P.Yogam?

Answer: 1903

1437. Yakshagan is dance of

Answer: Karnataka

1438. The Constitution describes India as a

Answer: Union of States

1439. The concept of Directive Principles of State Policy in Indian Constitution was borrowed from

Answer: Ireland

1440. 1988 ജനുവരി 26 മുതൽ 1988 മെയ് 15 വരെ എത്ര ദിവസങ്ങൾ ഉണ്ട്?

Answer: 111

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.