Kerala PSC Repeated Questions 68

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 68 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1341. ഇന്ത്യന്‍ കറന്‍സി അച്ചടിക്കുന്നത് എവിടെ

Answer: നാസിക് സെക്യൂരിറ്റി പ്രസ്സ്

1342. താഴെപറയുന്നതില്‍ ഏത് കാര്‍ഷികവിളയാണ് പോര്‍ച്ചുഗീസുകാര്‍ ഇന്ത്യയില്‍ കൊണ്ടു വന്നത് ?
a. മുളക
b. കപ്പലണ്ടി
c. പുകയില
d. കാപ്പി

Answer: കപ്പലണ്ടി

1343. Name of the Indian badminton player won the 2017 Thailand Open Grand Prix Title ?

Answer: SAI PRANEETH

1344. ഇന്ത്യയിലെ പ്രഥമ വനിതാ സർവകലാശാല സ്ഥാപിച്ച ഭാരതരത്നം ജേതാവ്?

Answer: ഡി.കെ. കാർവേ

1345. ഇന്ത്യ റിപ്പബ്ലിക്കാകുന്നതിന് ഒരു ദിവസം മുമ്പ് അന്തരിച്ച നവോത്ഥാന നായകൻ?

Answer: ഡോ.പൽപു

1346. The district in Kerala with least reserve forest:

Answer: Alappuzha

1347. The branch of science that deals with tumours is—

Answer: Oncology

1348. The first Deputy Chairman of the Planning Commission of India?

Answer: Gulzarilal Nanda

1349. percent of 33 is equal to 50 percent of another number. Find that number :

Answer: 44

1350. ഓടയില്‍ നിന്ന് " എന്നാ കൃതി രചിച്ചത് ആരാണ് ? *

Answer: പി.കേശവദേവ്‌

1351. കമ്പ്യൂട്ടറിലെ Ctrl + H ബട്ടൺ എന്തിന്റെ Short cut ആണ് ?

Answer: Replace

1352. മഞ്ഞ് കാലത്തെ ആശ്രയിച്ചുള്ള കൃഷിയാണ് ?

Answer: റാബി

1353. The taluk having the longest coastal area

Answer: Cherthala

1354. The hottest member in solar system:

Answer: Sun

1355. Who was the leader of revolutionaries in Bihar

Answer: Kunwar Singh

1356. Who among the social reformers of Kerala is called Sri Bhattarakan?

Answer: Chattambi Swamikal

1357. I proposed to Rani but she ...... the offer of marriage?

Answer: turned down

1358. 2020 ലെ നിശാഗന്ധി പുരസ്കാര ജേതാവ്?

Answer: Dr. സി വി ചന്ദ്രശേഖർ

1359. There is ___hourly bus from here to the capital

Answer: An

1360. 18 സെ.മീ. വശമുള്ള ഒരു സമചതുരാകൃതിയായ കടലാസിന്റെ ഒരു മൂലയിൽ നിന്ന് 3 സെ.മീ, വീതമുള്ള ഒരു സമചതുരം മുറിച്ച് മാറ്റി. എന്നാൽ ബാക്കി ഭാഗത്തിൽ നിന്ന് ലഭിക്കുന്ന ഏറ്റവും വലിയ സമചതുരത്തിന്റെ വിസ്തീർണ്ണം എത്രയായിരിക്കും?

Answer: 152

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.