Kerala PSC Repeated Questions 180

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 180 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3581. A Candidate for the office of the President should have completed _____ years.

Answer: 35 years

3582. പെരുമ്പളം ദ്വീപ് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന ജില്ല

Answer: ആലപുഴ

3583. Inscription on a gravestone is called

Answer: epitaph

3584. . The article which gives special privileges to Jammu and Kashmir?

Answer: 370

3585. ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനങ്ങളിൽ ജനനംഖ്യയിൽ കേരളത്തിൽ സ്ഥാനം?

Answer: 13

3586. ശ്രീനാരായണ ഗുരുവിനോടുള്ള ആദരസൂചകമായി തപാൽ സ്റ്റാമ്പ് പുറത്തിറക്കിയ വർഷം?

Answer: 1967 ആഗസ്റ്റ് 21

3587. ശ്രീനാരായണ ഗുരു രമണ മഹർഷിയെ സന്ദർശിച്ച വർഷം?

Answer: 1916

3588. ദൈവദശകം’ രചിച്ചത്?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു

3589. ഈശ്വരവിചാരം എന്ന കൃതി രചിച്ചത്?

Answer: വാഗ്ഭടാനന്ദൻ

3590. One is responsible for _______ actions.

Answer: one\'s

3591. Unwanted bulk messaging into email in box is known as :

Answer: Spamming

3592. A modem submarine uses which fuel?

Answer: Nuclear fuel

3593. ഏറ്റവുമധികം ലോകസഭാ മണ്ഡലങ്ങളുള്ള സംസ്ഥാനമേത്?

Answer: ഉത്തർപ്രദേശ്

3594. 'തമസ്സ് ' എന്ന കൃതിയുടെ കർത്താവ്?

Answer: ഭീഷ്മ സാഹ്ന്നി

3595. Rural Landless Employment Guarantee Programme(RLEGP) was introduced in India on:

Answer: August 15, 1983

3596. Which of these graphics file format developed for web that uses vector graphics ?

Answer: SVG

3597. `ഉറക്കം` എന്നതിന്‍റെ പര്യായമല്ലാത്തത് ഏത്?

Answer: ശാണം

3598. If KPM represents LON, then RTNJM represents

Answer: SSOIN

3599. ഭൂവൽക്കത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതലായി കാണപ്പെടുന്ന ലോഹം ഏത്?

Answer: അലുമിനിയം

3600. A train 110ms long passes a electric post in 3 seconds. How long will it take to cross railway platform 165 ms long

Answer: 7 1/2 sec

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.