PSC Questions and Answers 2022 173

This page contains PSC Questions and Answers 2022 173 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3441. who composed the song sare jahan se achha?

Answer: mohammed iqbal

3442. _______ district in Kerala has least number of Taluks

Answer: Wayanad

3443. കേരളാ ഡ്രഗ്സ് ആന്‍ഡ് ഫാര്‍മസ്യൂട്ടിക്കല്‍സിന്‍റെ ആസ്ഥാനം എവിടെ

Answer: കലവൂര്‍

3444. ഗജേന്ദ്രമോക്ഷം വഞ്ചിപ്പാട്ടിന്‍റെ കര്‍ത്താവ് ആര് ?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു

3445. ഗേറ്റ് വേ ഓഫ് ഇന്ത്യ* രൂപകല്പന ചെയ്തതാര്?

Answer: ജോർജ് വിറ്റെറ്റ്

3446. Indian Railways tied up with which of the following to launch a co-branded card and traveller loyalty card to tap the huge railway passengers market ?

Answer: SBI card

3447. Boiling point is the temperature at which:

Answer: a liquid boils

3448. The​ ​Nagarjunasagar​ ​dam​ ​is​ ​constructed​ ​on​ ​the​ ​river

Answer: Krishna

3449. Device drivers are–

Answer: small, special purpose programs

3450. Which was the last Sultan Dynasty of Delhi?

Answer: Lodhi

3451. കേരളത്തിലെ പളനി ?

Answer: ഹരിപ്പാട്‌ സുബ്രമണ്യക്ഷേത്രം

3452. Feminine gender of Bull

Answer: cow

3453. “Al Nagah 2019” is the joint exercise between India and which of the following countries?

Answer: Oman

3454. Name the `14^(th)` Atorny General of India.

Answer: Mukul Rohatgi

3455. Which are the main gases present in Sun ?

Answer: Hydrogen and Helium

3456. കശുവണ്ടി ഗവേഷണ കേന്ദ്രം

Answer: ആനക്കയം

3457. ഘോഷാക്ഷരം അല്ലാത്തതേത്?

Answer:

3458. മലയാളത്തിന്‍റെ ഓര്‍ഫ്യൂസ്` എന്നറിയപ്പെടുന്ന കവി?

Answer: ചങ്ങമ്പുഴ

3459. The antonym of word Garrulous is,

Answer: quiet

3460. the word equivalent in meaning to 'sturdy'

Answer: strong

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.