Kerala PSC Questions in Malayalam 162

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 162 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3221. French is the language of ______ people of France.

Answer: the

3222. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

Answer: 4

3223. The Thangasseri Fort was constructed by?

Answer: PORTUGUESE

3224. ഭാഭാ ആറ്റോമിക് റിസര്‍ച്ച് സെന്‍റര്‍ സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് ?

Answer: മുംബൈ

3225. മാതാപിതാക്കളുടെ മരണം കാരണം കുട്ടികളുടെ പഠിപ്പ് മുടങ്ങുന്നത് ഒഴിവാക്കാനുള്ള സാമൂഹ്യ സുരക്ഷാ മിഷന്‍ പദ്ധതി ?

Answer: സ്നേഹപൂര്‍വ്വം

3226. The author of the Book Republic?

Answer: Plato

3227. Are you excited____ going away next week?

Answer: about

3228. Who is known as Kerala Panini?

Answer: A.R Raja Raja Varma

3229. ലോകത്തിലെ ആദ്യ ചേരി മ്യൂസിയം

Answer: *ധാരാവി

3230. The first Chief Minister of Travancore popular ministry

Answer: Pattam Thanupillai

3231. She will complete the project tomorrow-------------?

Answer: .Won’t she

3232. Dr.Bindeshwar Pathak who developed a low cost and appropriate toilet technology which is popularly known as the _____________ system.

Answer: Sulabh Shauchalaya system

3233. If you helped me,

Answer: .I would help you

3234. I met J.K.Rowling _______ they say is the richest person in the world (Relative clause)

Answer: whom

3235. പ്രഥമ വള്ളത്തോള്‍ പുരസ്കാരം നേടിയ കവി ആര്?

Answer: പാലാനാരായണന്‍ നായര്‍

3236. ഇല്‍ത്തുമിഷ് പ്രചരിപ്പിച്ച വെളളി നാണയം

Answer: തങ്ക

3237. Who was known as the 'liberator of the press'?

Answer: Metcalfe

3238. നവരത്നങ്ങള്‍ - സമാസമേത്?

Answer: ദ്വിഗുസമാസം

3239. താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയില്‍ പേരെച്ചത്തിന് ഉദാഹരണമേത്?

Answer: ഓടുന്ന വണ്ടി

3240. The river carrying the maximum quantity of water in the world is

Answer: Amazon

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.