Kerala PSC Repeated Questions 164

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 164 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3261. ഓടിവിളയാടു പാപ്പ എന്ന പ്രശസ്തമായ തമിഴ് ദേശഭക്തിഗാനം രചിച്ചത് ?

Answer: സുബ്രഹ്മണ്യഭാരതി

3262. Which bank is the first Indian private sector bank to set up a branch in China

Answer: Axis Bank

3263. Who has taken charge as new Executive Director of Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?

Answer: Mamta Suri

3264. By the `42^(nd)` Amendment of the Constitution in 1976 incorporated the description of Indian state as

Answer: Socialist, Secular

3265. 'പോസ്റ്റ്‌ ഓഫീസ് ' എന്ന കൃതിയുടെ കർത്താവ് ആരാണ്.?

Answer: രവീന്ദ്ര നാഥ ടാഗോർ

3266. കര്‍ഷകര്‍ക്കായി കിസാന്‍ സുവിധ മൊബൈല്‍ ആപ്ലിക്കേഷന്‍ ആരംഭിച്ച സംസ്ഥാനം ?

Answer: പഞ്ചാബ്

3267. The mixture of nitric acid and hydrochloric acid

Answer: Aquaregia

3268. The subject matter of Ajanta paintings pertains to:

Answer: Buddhism

3269. -Tsai Ing-wen elected as the first female President of

Answer: Taiwan

3270. While travelling, don`t take—?

Answer: much luggage

3271. He goes to ............. School regularly

Answer: No Article

3272. Area of a rectangle of 5 metre length and 4 metre breadth is

Answer: 20m^2

3273. Which Article of the Constitution of India deals with the ordinance powers of the President of India?

Answer: 123

3274. If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

Answer: Cannot be determined

3275. Chakiyar Koothu is one of the most impressive dance of

Answer: Kerala

3276. Name the Malayali poet who struggled against social evils like caste system and untouchability through his works?

Answer: Kumaran Asan

3277. .ഉച്ഛ്വാസവായുവിലെ കാർബൺഡയോക്സൈഡിൻ്റെ അളവ്?

Answer: 0.03%

3278. '÷' നെ P എന്നും '×'നെ Q എന്നും ' +' നെ R എന്നും '--' നെ S എന്നും എഴുതാമെങ്കിൽ 18Q 12P 4R5 S6 = ?

Answer: 53

3279. താഴെ കൊടുത്തവയിൽ വൈറസ് രോഗം അല്ലാത്തത് ഏത് ?

Answer: കോളറ

3280. The year of Bardoli Satyagraha led by Vallabh Bhai Patel?

Answer: 1928

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.