Kerala PSC Questions 168

This page contains Kerala PSC Questions 168 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3341. 2/3 part of a number is greater by 4 than 3/5 of it. Then the number is

Answer: 60

3342. Keep quiet,............?

Answer: can’t you

3343. What should be given to an athlete for instant energy?

Answer: Carbohydrates

3344. Find the value of X, 17, 33, 49, x, 81 :

Answer: 80

3345. Mission Indradhanush' launched by the government of India for

Answer: -Immunization of children and pregnant women

3346. എന്തിനെയാണ് ഇന്ത്യയുടെ മാഗ്നാകാർട്ട എന്ന് വിശേഷിപ്പിക്കുന്നത് ?

Answer: മൗലിക അവകാശങ്ങൾ

3347. Area of a rectangle of 5 metre length and 4 metre breadth is:

Answer: 20 square metre

3348. .6 മുതൽ 14 വയസ്സുവരെയുള്ള കുട്ടികൾക്ക് സൗജന്യവും നിർബന്ധിതവുമായ വിദ്യാഭ്യാസം ഉറപ്പാക്കുന്നതിനുള്ള ഭരണഘടനാ ഭേദഗതി? *

Answer: 86-ാം ഭേദഗതി

3349. Kerala receives maximum rainfalls in the month of?

Answer: July

3350. Bandi Jeevan is the book written by

Answer: Sachindra Sanyal

3351. Which scheme envisions a bank account for each person in the country?

Answer: Prime Minister\'s Jan Dhan Scheme

3352. The work done by one staff is automatically checked by another is called

Answer: Internal Check

3353. ERG theory of motivation is proposed by-----------------

Answer: Alderfer

3354. 1/5 =1/7+1/42 +.......

Answer: 1/30

3355. "ബഹുജനഹിതായ ബഹുജന സുഖായ " ?

Answer: ആകാശവാണി

3356. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില്‍ തകഴിയുടെ നോവല്‍ അല്ലാത്തതേത്?

Answer: അമൃതരഥനം

3357. FIPRESCI Award for best malayalam film in 23rd IFFK

Answer: Sudani from Nigeria

3358. ലോറസ് സ്പോർട്സ് വേൾഡ് ബ്രേക്ക്‌ത്രൂ ഓഫ് ദ ഇയർ അവാർഡ് 2020 നേടിയ സൈക്കിളിസ്റ് ?

Answer: ഈഗൻ ബെർണൽ

3359. 'കോശത്തിലെ ഊർജ നാണയം' എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: എടിപി തന്മാത്ര

3360. ഹാരപ്പന്‍ സംസ്കാരത്തിന്‍റെ പ്രധാന ശേഷിപ്പുകളിലൊന്നായ മഹാസ്നാനഘട്ടം നിലനിന്നിരുന്ന പ്രദേശം?

Answer: മോഹന്‍ജൊദാരോ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.