PSC Questions and Answers 2022 181

This page contains PSC Questions and Answers 2022 181 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3601. Sorry, I am extremely _____ in this matter

Answer: helpless

3602. Council of Scientific & Industrial Research together with Kendriya Vidyalaya Sangathan has launched which student scientist connect program?

Answer: Jigyasa

3603. ഗ്രാമീണ ജീവിതം.എന്ന ചിത്രം ആരുടേതാണ്

Answer: അമൃതാ ഷേർഗൽ

3604. ഗാന്ധിജി ആദ്യശ വഹിച്ച ബെൽഗം സമ്മേളനത്തിൽ പങ്കെടുത്ത മലയാളി?

Answer: കെ എം പണിക്കർ

3605. The mouth piece of Athmavidya Sangam?

Answer: Abhinava Keralam

3606. Systolic pressure is:

Answer: pressure at the contraction of heart

3607. Headquarters of central Statistical Organization

Answer: New Delhi

3608. The founder of Sambavar Sangam

Answer: Pazhoor Raman Chennan

3609. The number of Articles related to Fundamental Rights when the original constitution was brought into force:

Answer: 24

3610. The only Indian state in which all villages are connected by roads ?

Answer: Kerala

3611. മതമില്ലാത്ത ശാസ്ത്രം മുടന്തനാണ്, ശാസ്ത്രമില്ലാത്ത മതം കുരുടനും _ ആരുടെതാണ് ഈ വാക്കുകള്‍?

Answer: ഐന്‍സ്റ്റീന്‍

3612. The Speaker who used casting votes for most number of times

Answer: A.C. Jose

3613. കരിമഴ ( black rain) പെയ്യുന്ന ഗ്രഹം?

Answer: ശനി

3614. Children of my age __________ participating in the competition.

Answer: are

3615. In C language ----- is used to allocate a block of memory.

Answer: malloc()

3616. The sun`s heat and light energy reaches earth by?

Answer: Radiation

3617. Who is newly appointed as the chairman of Kerala Maritime Board?

Answer: V.J.Mathew

3618. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ Wi - Fi നഗരം ?

Answer: മുംബൈ

3619. തുടർച്ചയായ 2 സംഖ്യകളുടെ വർഗ്ഗങ്ങളുടെ വ്യത്യാസം 43 ആയാൽസംഖ്യകൾ ഏവ?

Answer: 21, 22

3620. `A` 10 മണിക്കൂര്‍കൊണ്ടും, ``B` 12 മണിക്കൂര്‍ കൊണ്ടും, ``C`` 15 മണിക്കൂര്‍ കൊണ്ടും ചെയ്തു തീര്‍ക്കുന്ന ജോലി മൂന്നുപേരും കൂടി എത്ര മണിക്കൂര്‍ കൊണ്ട് ചെയ്യും

Answer: 4

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.