Kerala PSC Question Bank in Malayalam 191

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 191 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3801. Unintentional torts except

Answer: Defamation

3802. മലിനമായ ആഹാരം, ജലം എന്നിവയിലൂടെ പകരുന്ന രോഗം ?

Answer: കോളറ

3803. നബാർഡിന്റെ രൂപവത്കരണവുമായി ബന്ധപ്പെട്ട കമ്മിറ്റി?

Answer: ബി. ശിവരാമൻ കമ്മിറ്റി

3804. Which of the following is a correct plural noun?

Answer: sisters in law

3805. The highest National Environmental award:

Answer: ParyavaranMithra award

3806. The mass of a body is 8 kilogram on earth. What is its mass in moon?

Answer: 8 kg

3807. The constitution of India enables the independent and unbiased nature of audit by comptroller and Auditor General of India by providing;

Answer: Both (a) and (b)

3808. Which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​is​ ​the​ ​historical​ ​source​ ​attributed​ ​to Megasthenes?

Answer: Indica

3809. Which state government has launched a farmer engagement App named ‘Jai Kisaan’ for the benefit of the farmers of the state?

Answer: Goa

3810. Human Resource Development Minister of India?

Answer: Prakash Javedhkar

3811. Who has won the 2017 women’s singles Wimbledon tennis tournament?

Answer: Garbine Muguruza

3812. 'Moksha Pradeepam' was the book written by :

Answer: Brahmananda Sivayogi

3813. രാജീവ്ഗാന്ധി സെന്റര്‍ ഫോര്‍ ബയോടെക്‌നോളജി എവിടെ സ്ഥിതിചെയ്യുന്നു?

Answer: തിരുവനന്തപുരം

3814. Vijay Diwas is celebrated on?

Answer: December 16

3815. SAMPANN software is related to?

Answer: Pension Management System

3816. Operation Swift Retort, which is in news recently, is associated to which of the following countries? (Marks: 0)

Answer: Pakistan

3817. ഇന്ത്യയുടെ ഏറ്റവും വലിയ വാർത്ത വിനിമയ ഉപഗ്രഹമേതാണ്

Answer: ജി സാറ്റ് 18

3818. ഭേദകത്തിന് ഉദാഹരണം ഏത്?

Answer: ചെറു

3819. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും ദൈർഘ്യമേറിയ കേന്ദ്ര ബഡ്ജറ്റ് അവതരിപ്പിച്ചത്?

Answer: നിർമ്മല സീതാരാമൻ

3820. Which company has planned to bring the biggest ever IPO of three billion US dollars?

Answer: Paytm

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.