PSC General Knowledge Questions 198

This page contains PSC General Knowledge Questions 198 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3941. ORS contains all except

Answer: Calcium lactate

3942. How many times the sun is bigger than the earth?

Answer: 109 times

3943. To see the SQL buffer contents with:

Answer: LIST

3944. സംഘകാല സാഹിത്യത്തിലെ പ്രധാന ഭാഷ

Answer: തമിഴ്

3945. മഴ” എന്ന സിനിമയുടെ സംവിധായകൻ?

Answer: ലെനിൻ രാജേന്ദ്രൻ

3946. ഏറ്റവും വലിയ പിരിയൻ ടവർ

Answer: cayan ടവർ

3947. The photosensitive parts of rod cells are made up of—

Answer: Rhodopsin

3948. Which​ ​was​ ​the​ ​first​ ​linguistic​ ​state​ ​to​ ​be​ ​created?

Answer: Andhra Pradesh

3949. He likes…………praised by others.

Answer: Being

3950. The first English medium school for Dalit Community was founded by

Answer: Poikayil Yohannan

3951. The Forest Research Institute of India is situated at;

Answer: Dehradun

3952. KP Ramanunni won 2017 Kendra Sahitya Academy Award for the book

Answer: Daivathinte Pusthakam

3953. കൊച്ചിരാജ്യത്തും തിരു-കൊച്ചി സംസ്ഥാ നത്തും മന്ത്രിസ്ഥാനം വഹിച്ച സാമൂഹിക പരിഷ്കർത്താവ്?

Answer: സഹോദരൻ അയ്യപ്പൻ.

3954. In order to constitute the offence of abetment:

Answer: Mere intention to render assistance is not enough,some active conduct on the part of the abettor is needed.

3955. Kuruva island is located in the river?

Answer: Kabani

3956. Which vitamin is produced by the action of ultraviolet rays on the skin?

Answer: Vitamin D

3957. ആര്‍സനിക് സള്‍ഫൈഡ് ഒരു ആണ് ?

Answer: എലി വിഷം ആണ്

3958. രക്തത്തിലെ ഹിമോഗ്ലോബിനില്‍ അടങ്ങിയിരിക്കുന്ന ലോഹം എതാണ് ?

Answer: ഇരുമ്പ്

3959. The Latin word 'adhoc' means:

Answer: for this

3960. നിഖിലം പര്യായ പദമല്ലാത്തത്

Answer: ഉപലം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.