PSC Questions and Answers in Malayalam 195

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 195 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3881. ഏറ്റവും കൂടുതൽ ജനസംഖ്യയുള്ള രാജ്യം

Answer: ചൈന

3882. ചട്ടമ്പിസ്വാമികൾക്ക് ജ്ഞാനോദയം ലഭിച്ച സ്ഥലം?

Answer: വടിവീശ്വരം

3883. The largest Parliament

Answer: China

3884. Salaries and allowances of the Speaker of Kerala Legislative Assembly are

Answer: Non votable expenditure

3885. The first Governor of Kerala was:

Answer: Ramakrishna Rao

3886. I will_____ you next Sunday ?

Answer: Call on

3887. Which Indian lake is famous for floating islands?

Answer: Loktak

3888. Complete the series: Z,U,Q,?,L

Answer: N

3889. Who is the present Governor of Kerala?

Answer: P.Sadasivam

3890. Which Social reformer was first nominated by Travnacore government as a member of Sri Mulam Praja Sabha?

Answer: Ayyankali

3891. Deleted les are moved to

Answer: Recyclebin

3892. The Governor who is known as heaven born General?

Answer: Robert clive

3893. The first computerised Taluk office in India

Answer: Ottappalam

3894. The oldest public sector bank in India

Answer: Allahabad Bank

3895. The place where Ayyankali started a school for deppreessed classes in 1904 is :

Answer: Venganoor

3896. -------- is the process whereby individuals decide what, when, where, how, and from whom to purchase goods and services

Answer: Consumer behaviour

3897. In Demi-official letters, Complementary Close used is

Answer: Yours sincerely

3898. Who wrote the historical novel 'Rama Raja Bahadur'?

Answer: C.V. Raman Pillai

3899. കേരളത്തിൽ കിഴക്കോട്ടൊഴുകുന്ന നദികൾ ഏതെല്ലാം

Answer: കബനി,ഭവാനി,പാമ്പാർ

3900. 2021 ലെ Henley Passport Index ൽ ഒന്നാം സ്ഥാനത്ത് എത്തിയ രാജ്യം?

Answer: ജപ്പാൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.