Kerala PSC Repeated Questions 196

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 196 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3901. ഈച്ചയുടെ ലാർവ

Answer: മാഗട്ട്

3902. Left handed Compliment എന്ന ശൈലിയുടെ മലയാള വിവർത്തനം

Answer: വിപരീതാർത്ഥ പ്രശംസ

3903. ചുവപ്പുവിപ്ലവം എന്തുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു

Answer: Both A and B

3904. GACUTIL.EXE is used for

Answer: Inserting cache

3905. Author of Malabar Manual :

Answer: William Logan

3906. Harihara and Bukka laid the foundation of:

Answer: Vijayanagar empire

3907. The​ ​soils​ ​which​ ​are​ ​rich​ ​in​ ​Calcium​ ​are​ ​known​ ​as

Answer: Pedocals

3908. The plural of the word goose is:

Answer: geese

3909. On July 26, 2017, Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modiwas apprised of the Joint Declaration of Intent between India and Germany on IGCS. Abbreviation IGCS stands for:

Answer: Indo German-Centre for Sustainability

3910. The year in which Doordarshan started Malayalam programmes in Kerala:

Answer: 1985

3911. Salary of a person increases by 4% per year. His present salary is 9360. What was his salary during last year?

Answer: 9000

3912. ———— is any part of the computer that you can physically touch

Answer: Hardware

3913. കേരള മോപ്പസാങ്ങ് എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: തകഴി ശിവശങ്കരപ്പിള്ള

3914. *ദൗഹിത്രി - അർത്ഥമെന്ത്?

Answer: മകളുടെ മകൾ

3915. In which Year ISRO was inagurated?

Answer: 15 August 1969

3916. ---------- is the right to give orders and the power to exact obedience

Answer: None of the above

3917. ശരിയായ വാചകം ഏത്?

Answer: ഹർത്താൽ ജനജീവിതം ദുഃസഹമാക്കുന്നു.

3918. ഇലക്ട്രോൺ ചാർജിന്റെ മൂല്യം കണ്ടുപിടിച്ച ശാസ്ത്രജ്ഞൻ ആര്?

Answer: മില്ലിക്കൻ

3919. A _________ of birds.

Answer: flight

3920. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ജനാധിപത്യ രാജ്യം?

Answer: ഇന്ത്യ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.