PSC Questions and Answers in Malayalam 187

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 187 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3721. I think I know ___ he left the job.
a. why
b. until
c. where
d. None of the above

Answer: why

3722. ഒരു ഫുട്ബോൾ ക്യാമ്പിൽ 100 പേർക്ക്, 60 ദിവസത്തേക്കുള്ള ഭക്ഷണം ഉണ്ട്. എന്നാൽ 20 പേർ പുതുതായി ജോയിൻ ചെയ്താൽ ഇപ്പോഴത്തെ ഭക്ഷണം എത്ര ദിവസത്തേക്ക് തികയും?

Answer: 50

3723. The generally accepted term of community health nurse is

Answer: Public health nurse

3724. അധിവര്‍ഷം ഉണ്ടാകുന്നത് എത്ര വര്‍ഷത്തിലൊരിക്കലാണ് ?

Answer: 8

3725. ബാലകളേശം രചിച്ചത്?

Answer: പണ്ഡിറ്റ്‌ കറുപ്പൻ

3726. പത്രപ്രവർത്തനത്തെക്കുറിച്ചുള്ള മലയാളത്തിലെ ആദ്യത്തെ പുസ്തകം?

Answer: വൃത്താന്തപത്രപ്രവർത്തനം

3727. Why is it easier to swim in sea water than in river?

Answer: Density of sea water is higher

3728. Which of the following is not one of the animals carved on the Sarnath Pillar?

Answer: Deer

3729. . Name of most popular variety of wheat in Uttar Pradesh is—

Answer: U.P. – 2338

3730. Either the pen or the paper ................ defective.

Answer: is

3731. The​ ​five​ ​key​ ​indicators​ ​of​ ​global​ ​climate​ ​change​ ​of​ ​our​ ​planet​ ​are:

Answer: Arctic sea ice,carbon dioxide,Global temperature,Sea level and land ice.

3732. Fill in the blanks choosing the most appropriate word. An employment advertisement should ______ the number of vacancies.
a. specify
b. contain
c. provide
d. declare

Answer: specify

3733. Which of the following is Kharif crop?

Answer: Rice

3734. A symbiotic association between a fungus and an alga is

Answer: Lichen

3735. Attempt to commit suicide is an offence under:

Answer: Sec.309 of IPC

3736. ഹാക്കിംഗ് ഉൾപ്പെടുന്ന സെക്ഷൻ ?

Answer: Section 66

3737. The newly elected U.N. Secretary General Antonio Gutterez belongs to which country ?

Answer: Portugal

3738. PIN number എന്നതിൽ PIN ന്റെ പൂർണരൂപം

Answer: postal index number

3739. മലയാള ഭാഷയിലെ ഉത്തമപുരുഷ സര്‍വ്വനാമം ഏത്?

Answer: ഞാന്‍

3740. Where has the world's first genetically modified rubber plant been planted?

Answer: Assam

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.