PSC General Knowledge Questions 182

This page contains PSC General Knowledge Questions 182 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3621. ഇന്ത്യയുടെ ദേശീയ പൈതൃക മൃഗം?

Answer: ആന

3622. 20 people takes 18 days to complete a work . How many days would 15 people take to complete the work?

Answer: 24

3623. International Red Cross Society is founded by

Answer: Henry Dunant

3624. Famous Wular Lake is located in

Answer: ammu and Kashmir

3625. The parts of neurons that perform basic cellular functions, such as protein synthesis, are the—

Answer: Somas

3626. The month of the Gregorian Calendar named after Jupiter's wife is

Answer: June

3627. .Which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​statements​ ​are​ ​correct​ ​about​ ​chloroform?Liquid​ ​fuel 2.Anaesthetic​ ​in​ ​nature 3.Produces​ ​phosgene 4.Fire​ ​Extinguisher

Answer: .2,3

3628. ഹരിത വിപ്ലവത്തില്‍ ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ വിളഞ്ഞ ധാന്യം *

Answer: ഗോതമ്പ്

3629. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ സോളാർ പാർക്കായ 'Shakthi sthala*' *ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത്

Answer: കർണാടക

3630. John ———to work any more after his arrest for being drunk at the wheel.

Answer: won’t have been driving

3631. Who got the ‘Dr.Sukumar Azhikode Thatwamsi Endowment’ for this year?

Answer: Dr.T.M.Thomas Issac

3632. SORT command is used for:

Answer: Arranging data

3633. Which scheme aims at the 'urban slum dwellers living below the poverty line who do I not possess adequate shelter?

Answer: VAMBAY (Valmiki Ambedkar Awas Yojana)

3634. 'Nirvritipanchakam' was written by

Answer: Sree Narayana Guru

3635. F12 key opens what?

Answer: Save As dialog box

3636. World first programmer

Answer: Lady Augusta Ada

3637. Father of India’s White Revolution

Answer: Dr. Varghese Kurian

3638. സാന്ദ്രത ഏറ്റവും കൂടുതൽുള്ള ഗ്രഹം

Answer: ഭൂമി

3639. നിശ്ചിത കാര്യത്തില്‍ മനസ്സിനെ ഉറ പ്പിച്ചുനിര്‍ത്തുന്നതാണ് ?

Answer: അഹംബദ്ധത

3640. മുഖങ്ങളെ തിരിച്ചറിയാൻ സാധിക്കാത്ത രോഗാവസ്ഥ

Answer: പ്രോസോഫിമോസിയ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.