Kerala PSC Repeated Questions 188

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 188 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3741. Sword: Sheath :: Pen:?

Answer: Cap

3742. The capital of Andhra Pradesh

Answer: Amaravathi

3743. Asia is subdivided into how many countries?

Answer: 48 countries.

3744. പെരുമണ്‍ തീവണ്ടിയപകടം നടന്ന വര്ഷം ?

Answer: 1988

3745. ‘അന്തർജ്ജന സമാജം’ സ്ഥാപിച്ചത്?

Answer: വി.ടി ഭട്ടതിപ്പാട്

3746. സ്ത്രീ സുരക്ഷയ്ക്കായ് കേരള വനിതാ വികസന കോര്‍പ്പരേഷന്‍ നടപ്പിലാക്കുന്ന പദ്ധതി *

Answer: മിത്ര 181

3747. Who among the following is known as the campaigner of Swadeshi Movement?

Answer: -A.V. Kuttimalu Amma

3748. The train Mythri Express or Moitree Express runs between

Answer: Calcutta-Dhakka

3749. .If ‘CHAIR’is coded as 381918 how will you code ‘TABLE’?

Answer: 2112115

3750. The national animal of Kerala:

Answer: Elephant

3751. Under whose chairmanship executive committee has been constituted by the Union Government to spread Mahatma Gandhi’s legacy

Answer: Narendra Modi

3752. .If TOM=48 and DICK=27,then HARIS is equal to

Answer: .55

3753. സാക്ഷികാരകാർഥമായ വിഭക്തി ഏത് ?

Answer: സംയോജിക

3754. The monthly published by Brahmananda Shivayogi was

Answer: saragrahi

3755. Which article deals with Emergency?

Answer: 356

3756. Which of the following is the best for uniform filler dispersion?

Answer: Two roll mill

3757. A man started to walk East. After moving a distance he turned to his right. After moving a distance he turned to his right again. After moving a little he turned in the end of his left. In which direction he going is now?

Answer: South

3758. Who was the Miss Earth 2017?

Answer: Karen lbasco

3759. എല്ലാ ഗ്രാമങ്ങളെയും പൂർണമായും വൈദ്യുതികരിച്ച സംസ്ഥാനം

Answer: ഹരിയാന

3760. എല്ലാ സര്‍ക്കാര്‍ സ്‌കൂളുകളിലെയും ഊര്‍ജ്ജ ഓഡിറ്റ് പൂര്‍ത്തിയാക്കുന്ന ആദ്യ നിയമസഭ മണ്ഡലം

Answer: കാട്ടാക്കട

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.