Kerala PSC Questions and Answers 193

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 193 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3841. The students studies first hand objects and materials in their natural environment is k

Answer: Field trip

3842. താഴെ കാണുന്നവയില്‍ പൂര്‍ണവര്‍ഗ്ഗ സംഖ്യയല്ലാത്തത് ഏത് ?
a. 81
b. 91
c. 361
d. 121

Answer: 91

3843. .ദേശാടന പക്ഷികളുടെ പറുദീസാ എന്നറിയപ്പെടുന്ന പക്ഷി സങ്കേതം ?

Answer: കടലുണ്ടി

3844. Grave’s​ ​disease​ ​is​ ​caused​ ​due​ ​to:

Answer: Hyperactivity of thyroid

3845. The word 'Ebola' means

Answer: Black River

3846. Vicarious liability arises out of the relationship:

Answer: Master and Servant

3847. What is the name given to the large supercluster of galaxies discovered by Indian scientists?

Answer: Saraswati

3848. Which of the following come under cyber crime?

Answer: All the above

3849. There isn't ....... to do now.

Answer: much

3850. The percentage increase in the area of a rectangle, if each of its sides is increased by 20% is:

Answer: 44%

3851. Amnesty International is ?

Answer: Human Rights organization

3852. Meeting of the council of Ministers is presided by?

Answer: The Prime Minister

3853. സാമ്പത്തിക ചോർച്ച സിദ്ധാന്തം ആവിഷ്കരിച്ചത്

Answer: ദാദാഭായ് നവറോജി

3854. Sujith ...... to Bombay tomorrow

Answer: is travelling

3855. ശരത്+ചന്ദ്രന്‍ കൂടിച്ചേരുമ്പോഴുള്ള രൂപം

Answer: ശരശ്ചന്ദ്രന്‍

3856. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി രൂപയുടെ മുൻഗാമിയായ റുപ്പിയ നടപ്പിലാക്കിയ ഭരണാധികാരി?

Answer: ഷേർഷാ സൂരി

3857. ശ്രേഷ്ഠഭാഷ പണ്ഡിത പുരസ്കാരത്തിന് 2019 ൽ അർഹനായത്

Answer: എംജിഎസ് നാരായണൻ

3858. 2011 മാർച്ച് 3 ഏതു ദിവസമായിരിക്കും?

Answer: വ്യാഴം

3859. ROSE എന്നത ് 6821 എന്നും CHAIR നെ 73456 എന്നും TREACH 961473 എന്നും എഴുതാമെങ്കില്‍ SEARCH നെ എങ്ങനെ എഴുതാം

Answer: 214673

3860. ദേശീയ മനുഷ്യാവകാശ കമ്മീഷന്റെ പ്രഥമ ചെയർമാൻ ആരായിരുന്നു ?

Answer: ജസ്റ്റീസ് രംഗനാഥ മിശ്ര

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.