Kerala PSC Questions 184

This page contains Kerala PSC Questions 184 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3661. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ സന്പൂര്‍ണ്ണ സാക്ഷരതാ പട്ടണം ?

Answer: കോട്ടയം

3662. സിന്ധു നദിയുടെ ആകെ നീളം?

Answer: 3200 km

3663. എലിഫന്റ് ഫെസ്റ്റിവൽ നടക്കുന്നത് എവിടെ?

Answer: ജയ്പൂര്

3664. കേരള സംസ്ഥാന മനുഷ്യാവകാശ കമ്മീഷന്‍റെ ആദ്യ ചെയര്‍മാന്‍

Answer: ജസ്റ്റിസ് എം.എം.പരീത്പിള്ള

3665. Fundamental right to education has been brought through_

Answer: 86th Constitution (Amendment) Act

3666. The world that could not be made from HARMONISE

Answer: Mourn

3667. The​ ​President​ ​of​ ​India​ ​can​ ​issue​ ​a​ ​proclamation​ ​of​ ​National Emergency​ ​only​ ​on​ the​ ​written​ ​recommendation​ ​of

Answer: The Cabinet consisting of only Cabinet Ministers of the Union

3668. Who won Men's singles in French Open 2013?

Answer: Rafael Nadal

3669. Find the Odd one out:

Answer: Terelene

3670. SOUBHAGYA Scheme is related to________

Answer: Electricity

3671. മുഹമ്മദ് അബ്ദുൾ റഹിമാന്റെ പത്രാധിപത്യത്തിൽ 1924-ൽ കോഴിക്കോട്ടുനിന്നും പ്രസിദ്ധീകരിച്ചുതുടങ്ങിയ പത്രം?

Answer: അൽ അമീൻ’.

3672. The tallest Peak in Himalaya Mountains:

Answer: Mount Everest

3673. Solder is an alloy of:

Answer: None of these

3674. ഹുമയൂണിന്‍റെ ജീവചരിത്ര ഗ്രന്ഥമായ ഹുമയൂണ്‍ നാമ രചിച്ചത്

Answer: ഗുല്‍ബദന്‍ ബീഗം

3675. Why postscript fonts are preferred over Truetype fonts ?

Answer: Truetype fonts are often of lower quality

3676. "Durand Line" is boundary between ?

Answer: Pakistan and Afghanistan

3677. .Mrs.Nalini-her children to be truthful

Answer: Brought up

3678. Choose incorrect sentence

Answer: We got out of the swimming pool and dried us

3679. കൊറോണ വൈറസ് വ്യാപനം തടയാൻ കേരള ആരോഗ്യ വകുപ്പിന്റെ പുതിയ ക്യാമ്പയിൻ?

Answer: Break the Chain

3680. രണ്ട് സംഖ്യകളുടെ ഗുണനഫലം 25000, അവയുടെ ലസാഗു 500. എങ്കില്‍ സംഖ്യകളുടെ ഉസാഘ എത്ര

Answer: 50

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.