Kerala PSC Questions in Malayalam 186

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 186 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3701. \'ദുര്‍ബല മനസ്സുകളുടെ മതമാണ്‌ അന്ധവിശ്വാസം\' എന്ന് പറഞ്ഞതാര് ?

Answer: എട്മണ്ട് ബര്‍ക്ക്

3702. What is the oldest of the vedic literature

Answer: Rig Veda

3703. ഇന്ത്യയിലെ ഏറ്റവും നീളം കൂടിയ നദി ഏത് ?

Answer: ഗംഗ

3704. A bank compounds interest half yearly. Raju deposits Rs.25,000 in the bank at a rate of 8%. The total interest at the end of one year is?

Answer: 2,040 rupees

3705. Which of the following is TPS variety of Potato ?

Answer: HPS-1/113

3706. कृषिकार्य में लगे ट्रैक्टर की आवाज किस स्तर से अधिक नहीं होनी चाहिए?

Answer: 90 db

3707. The UPSC submits its annual reports to

Answer: The President

3708. Glass is a good :

Answer: Insulator

3709. Indian​ ​born​ ​Vijay​ ​Sheshadri​ ​won​ ​the​ ​prestigious​ ​2014​ ​Pulitzer​ ​Prize in​ ​which​ ​of​ the​ ​following​ ​categories?

Answer: .Poetry

3710. Which article of the constitution abolishes untouchability?

Answer: Art : 17

3711. India’s Satellite launch-pad is located at:

Answer: Shiharikotta

3712. Which Indian State cabinet approved a climate change adaptation policy that will focus on developing environment-friendly villages and cities?

Answer: Madhya Pradesh

3713. The first e-payment Panchayat in kerala is

Answer: Manjeswaram

3714. ഇന്ത്യയിലെ ജാതി വിരുദ്ധ – ബ്രാഹ്മണ വിരുദ്ധ പ്രസ്ഥാനത്തിന്റെ യഥാർത്ഥ സ്ഥാപകൻ എന്നറിയപ്പടുന്നത്?

Answer: ജ്യോതിറാവു ഫൂലെ (ഗോവിന്ദറാവു ഫൂലെ)

3715. Arundhati Roy's latest work of fiction, _______________, has made it to the longlist of this year's Man Booker Prize.

Answer: \"The Ministry of Utmost Happiness\"

3716. 2018 വിമ്പിൾഡൺ വനിതാ സിംഗിൾസ് കിരീടം നേടിയത് ?

Answer: അഞ്ചലിക് കെർബർ

3717. Who has been officially named as the world's oldest living person by Guinness World Records?

Answer: Kane Tanaka

3718. A man buys a cycle for 1400 and sells it at a loss of 15% what is the selling price of the cycle?

Answer: 1190

3719. ഭാരം കൂടിയ ഗ്രഹം

Answer: വ്യാഴം

3720. The river which is known as Telugu Ganga

Answer: Krishna

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.