PSC Questions and Answers 2022 189

This page contains PSC Questions and Answers 2022 189 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3761. ഇന്ത്യയിലെ 14 ബാങ്കുകൾ ആദ്യമായി ദേശസാൽക്കരിച്ച വർഷം

Answer: 1969

3762. The antonym of 'curiosity' is ___________

Answer: anxiety

3763. യൂറോപ്പിന്റെ പണിപ്പുര

Answer: ബെൽജിയം

3764. വൈക്കം സത്യാഗ്രഹത്തോടനുബന്ധിച്ചുള്ള അയിത്തോച്ചാടന കമ്മിറ്റിയുടെ അദ്ധ്യക്ഷൻ?

Answer: കെ. കേളപ്പൻ

3765. ക്വാണ്ടം സിദ്ധാന്തം ആവിഷ്കരിച്ചത്?

Answer: മാക്സ് പ്ലാങ്ക്

3766. Cell Organelle found only in plants are—

Answer: Plastids

3767. Which Article provides the President of India to grand pardons?

Answer: Article 72

3768. Which is the past participle of flow?

Answer: flowed

3769. The​ ​indentations​ ​on​ ​CDs​ ​and​ ​DVDs​ ​are​ ​called:

Answer: Tracks

3770. .Ooty of Malappuram is

Answer: Kodikuthimala

3771. കുമാരഗുരുദേവൻ രൂപം നൽകിയ വേർപാട് സഭ യുടെ പേര്?

Answer: പി.ആർ.ഡി.എസ്.

3772. ആത്മബോധോദയ സംഘം' രൂപവത്കരിച്ചതാര്?

Answer: ശുഭാനന്ദ ഗുരുദേവൻ.

3773. മൗലിക കടമകൾ ഭരണഘടനയിൽ ഉൾപ്പെടുത്താൻ നിർദ്ദേശിച്ച കമ്മറ്റി ?

Answer: സ്വരൺ സിംഗ്‌ കമ്മറ്റി

3774. ഇന്ത്യയിൽ വനവിസൃ്ത തി ഏറ്റവും കുറവുള്ള സംസ്ഥാനമേത്;

Answer: സിക്കിം

3775. What is India’s rank in the 2018 Government E-Payments Adoption Ranking (GEAR)?

Answer: 28

3776. Which project has been launched by Union Government to study Apparel Consumption in India?

Answer: India Size

3777. എടക്കൽ ഗുഹ ഏതു ജില്ലയിലാണ്

Answer: വയനാട്

3778. ചൈനീസ് ആപ്പിൾ എന്നറിയപ്പെടുന്നത് -

Answer: ഓറഞ്ച്

3779. THE ELECTION COMMISSION OF INDIA WAS FORMED ON

Answer: 25 JANUARY 1950

3780. Find out the antonym 'SHALLOW'
a. Deep
b. Broad
c. Wide
d. Long

Answer: Deep

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.