Kerala PSC Question Bank in Malayalam 183

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 183 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3641. which institution started the \'Suddhi Movement\'

Answer: Arya Samaj

3642. വാൽമീകി ടൈഗർ റിസർവ് ഏതു സംസ്ഥാനത്താണ്?

Answer: ബീഹാർ

3643. ബേക്കല്‍ കോട്ട സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന ജില്ല ? *

Answer: കാസര്‍ഗോഡ്‌

3644. 'ഓർമയുടെ തീരങ്ങളിൽ' ആരുടെ ആത്മകഥയാണ്.?

Answer: തകഴി ശിവശങ്കര പിളള

3645. പുന്നപ്ര വയലാർ സമരത്തെ ആസ്പദമാക്കി തകഴി രചിച്ച കഥ .?

Answer: തലയോട്

3646. A tube within a tube’ body plan is met within—

Answer: Ascaris

3647. Which article of our Constitution forbids child labour ?

Answer: Article 24

3648. മണിയോര്‍ഡര്‍ വഴി ഒറ്റത്തവണ അയക്കാന്‍ കഴിയുന്ന ഏറ്റവും ഉയര്‍ന്ന തുക *

Answer: 5000

3649. Geethu purchased 12 pencils and 8 pens for Rs.124.Neethu purchased 5 pencils and 10 pens for Rs.105,From the same trader,at the same rate,What is the price of one pencil?

Answer: Rs.5.00

3650. Which was the first school established by the government to impart English education in Travancore?

Answer: Rajas Free School

3651. We have plenty of time ____?

Answer: haven\'t we

3652. Where’s my calculator? I put it on the desk a minute ago and now ——

Answer: it’s disappeared

3653. PH value from 0 to 7 indicates that is

Answer: acid

3654. Where was the first conference of Indian National Congress held?

Answer: Mumbai

3655. Which of the schemes was introduced in the golden jubilee year of independence and is operational since December 1 ,1997?

Answer: Swarna Jayanthi Shahari Rojgar Yojana

3656. ഒരേ അറ്റോമിക നമ്പറും വ്യത്യസ്ത മാസ് നമ്പറുമുള്ള മൂലകങ്ങളാണ് ?

Answer: ഐസോബാര്‍

3657. ഐക്യരാഷ്ട്രസഭ നിലവിൽ വന്നത്

Answer: 1945 ഒക്ടോബർ 24

3658. _____. is used for getting continuous uppercase characters.

Answer: Shift lock

3659. How many times in a day are the hands of clock in straight line but opposite in directions?

Answer: 22 times

3660. . ഒരു ചതുരത്തിന്റെ നീളം വീതിയുടെ 2 മടങ്ങിനേക്കാൾ 25 സെ.മീ, കൂടുതലാണ്. നീളം 85 സെ.മീ. ആയാൽ ചതുരത്തിന്റെ വിസ്തീർണ്ണം എത്ര ച.സെ.മീ ?

Answer: 2550

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.