Kerala PSC Questions in Malayalam 194

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 194 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3861. കേരള നിയമസഭയിലേയ്ക്ക് ഏറ്റവും കൂടുതൽ പ്രാവശ്യം മത്സരിച്ച വനിത

Answer: കെ.ആർ.ഗൗരിയമ്മ

3862. ഇന്ത്യയുടെ ആദ്യത്തെ ടെക്നോപാര്‍ക്ക് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് എവിടെയാണ് ?

Answer: തിരുവനന്തപുരം

3863. ഭരണഘടന രൂപീകരണത്തിനായി ഭരണഘടന നിർമാണ സഭയിൽ ഉണ്ടായിരുന്ന കമ്മിറ്റികളുടെ എണ്ണം

Answer: 13

3864. Fructose is called–

Answer: Fruit sugar

3865. The expression 'Tragedy of Commons' was propounded by:

Answer: Garret Hardin

3866. This unlawful act wherein the computer is either a tool or target or both:

Answer: Cyber Crimes

3867. .The first winner of Kalinga prize instituted by UNESCO is:

Answer: Louis de broglie

3868. Find the odd one in the group: 27,35,47,52,63

Answer: C=47

3869. Who is the author of Agnichirakukal

Answer: Dr.A.P.J.Abdul Kalam

3870. It is a beautiful __ day.

Answer: clearly

3871. 1f 12 men can do certain piece of work in 24 days in how many days will 6 men do it?

Answer: 48 days

3872. The Radical Democratic Party was founded in 1940 by

Answer: M N Roy

3873. What is correcting errors in a program called?

Answer: Debugging

3874. The synonym of ‘Conversant’:

Answer: familiar

3875. Synonym of Abate

Answer: decrease

3876. Which of the following states has been declared best state for active participation in Swasth Bharat Yatra?

Answer: Tamil Nadu

3877. What is the original name of Swami Ananda Theerthan?

Answer: Ananda Shenoyi

3878. For what purpose the line space disengaging lever used?

Answer: Variable line spacing

3879. Replace the question mark (?) in the following series? 5, 12, 38, 135, ?, 2875

Answer: 568

3880. ദേശീയ ഒട്ടക ഗവേഷണ കേന്ദ്രം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത്

Answer: ബിക്കാനീർ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.