Kerala PSC Questions 192

This page contains Kerala PSC Questions 192 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3821. How many members can be nominated to Loksabha by President

Answer: 2

3822. നീലംപേരൂര്‍ പടയണി ആഘോഷിച്ചു വരുന്ന ജില്ല?

Answer: ആലപ്പുഴ

3823. Abortive is the synonym of ..................

Answer: futile

3824. കൂടുതല്‍ കടല്‍ത്തീരം ഉള്ള കേരളത്തിലെ താലൂക് *

Answer: ചേര്‍ത്തല

3825. സ്ത്രീകളുടെയിടയിൽ വിദ്യാഭ്യാസം പ്രചരിപ്പിക്കുവാൻ വേണ്ടി ബ്രഹ്മാനന്ദ ശിവയോഗി എഴുതിയ ലഘു കാവ്യം?

Answer: സ്ത്രീ വിദ്യാദോഷിണി (1899)

3826. സെന്‍റ് ജോസഫ് പ്രസ്സില്‍ അച്ചടിച്ച ആദ്യ പുസ്തകം?

Answer: ജ്ഞാനപീയൂഷം

3827. Which law deals with the elasticity

Answer: Hook\'s law

3828. Muscles of alimentary canal are chiefly—

Answer: Unstriated and neurogenic

3829. The type of file is generally—

Answer: Above all types

3830. Disciple of Vivekananda:

Answer: Niveditha

3831. Who among the following is the Crowned Prince of Saudi Arabia?

Answer: Mohammed bin Salman

3832. .India’s first fast tract court for dealing with atrocities against women and children is at:

Answer: .Malda

3833. Which Article of the Constitution empowers the High Courts to issue writs?

Answer: Article 226

3834. Which is the first Co-operative Societies Act in India

Answer: The Co-operative Societies Act, 1904

3835. (x-a) (x-b) (x-c) .... (x-z) ന്‍റെ വിലയെന്ത് ?

Answer: 0

3836. Icthyology:fish::Eccrinology:?

Answer: Secretions

3837. A യും B യും യഥാക്രമം ഭാര്യാ ഭർത്താക്കന്മാരാണ്. X ഉം Y യും സഹോദരിമാരാണ്. കൂടാതെ X, A യുടെ സഹോദരിയാണ്. എന്നാൽ Y, B യുടെ ആരായിരിക്കും?

Answer: ഭാര്യാസഹോദരി

3838. 'ഉയർച്ച' എന്ന പദം ഏതു വിഭാഗത്തിൽപ്പെടുന്നു?

Answer: ക്രിയാനാമം

3839. മഹാഭാരതത്തിൽ എത്ര പർവ്വങ്ങൾ ഉണ്ട്?

Answer: 18

3840. 16 പേർക്ക് ഒരു ദിവസം 7 മണിക്കുർ വെച്ച് 48 ദിവസം കൊണ്ട് ഒരു പൂന്തോട്ടം നിർമ്മിക്കാൻ സാധിക്കുന്നു. അങ്ങനെയാണെങ്കിൽ 14 പേർക്ക് ഒരു ദിവസം 12 മണിക്കൂർ വെച്ച് പൂന്തോട്ട നിർമ്മാണം പൂർത്തിയാക്കാൻ എത്ര ദിവസം വേണ്ടിവരും?

Answer: 32 ദിവസം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.