Kerala PSC Questions and Answers 185

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 185 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3681. കരിമീനിനെ കേരളത്തിന്റെ ഔദ്യോഗിക മത്സ്യമായി പ്രഖ്യാപിച്ച വർഷമേത്

Answer: 2010

3682. The national flag code of India has taken effect from

Answer: January 26,2002

3683. How many countries are users of GSAT-9, the communications and meteorology satellite

Answer: 6

3684. ആമുഖത്തെ ഭരണഘടനയുടെ താക്കോൽ എന്ന് വിശേഷിപ്പിച്ചത് ആര്

Answer: ഏണസ്റ്റ് ബർക്കർ

3685. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ ബാലസൗഹൃദജില്ല?

Answer: ഇടുക്കി

3686. കണ്ടാമൃഗത്തിന്റെ സാന്നിധ്യമുള്ള ഇന്ത്യയിലെ സംസ്ഥാനം ?

Answer: ആസാം

3687. ജീവകാരുണ്യനിരൂപണം രചിച്ചത്?

Answer: ചട്ടമ്പി സ്വാമികൾ

3688. First computer literate Panchayat in India is

Answer: Vellanad (Kerala State)

3689. The branch of clinical study related to hearing, taste and smell is:

Answer: Otolaryngology

3690. A man starts from a point and moves 3km north, then turns to west and goes 2 km. He turns north and walks 1 km and then moves 5 km towards east. How far is he from the starting point ?

Answer: 5 km

3691. The "Atlas" bone in the human body is located in:

Answer: Neck

3692. Which of the following integers has the most number of divisors?

Answer: 176

3693. .In Finance minister of India at the time formation of empowerment authority of VAT ?

Answer: Dr Manmohan sing

3694. She had a hard time after the break-up, but then she decided to ________ with her life.

Answer: get along

3695. From 3 drums of Petrol 27, 33 and 45 litres respectively are to be drawn out. What is the capacity of the measure which will allow this to be done most rapidly?

Answer: 3 litre

3696. Which of the following is a cyber crime against individual?

Answer: All of these

3697. The fuse in our domestic electric circuit melts when there is a high rise in

Answer: Current

3698. Deliberate overlapping of colors to prevent obvious printing errors caused by imperfect registration is called

Answer: Trapping

3699. The malayali footballer who recently retired from international football

Answer: Anas Edathodika

3700. എല്ലാ നിറങ്ങളെയും ആഗിരണം ചെയ്യുന്ന നിറം

Answer: കറുപ്പ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.