PSC General Knowledge Questions 190

This page contains PSC General Knowledge Questions 190 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3781. ദേശീയ എയിഡ്സ് രോഗ നിയന്ത്രണ പരിപാടിയുടെ ഭാഗമായി കേരളത്തിൽ സ്ഥാപിച്ച എയിഡ്സ് രോഗ നിരീക്ഷണ കേന്ദ്രം എവിടെയാണ്?

Answer: തിരുവനന്തപുരം മെഡിക്കൽ കോളേജ്

3782. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ മന്ത്രിസഭ അധികാരമേറ്റ ദിവസം

Answer: 1957 ഏപ്രിൽ 5

3783. കേരളത്തിൽ വനവത്കരണ പദ്ധതികൾ ആരംഭിച്ചത്

Answer: 1998

3784. What is the name given to the wave motion of small intestine?

Answer: Peristalsis

3785. പഥേർ പാഞ്ചാലി സംവിധാനം ചെയ്തത് ആരാണ്.?

Answer: സത്യാ ജിത്ത് റായ്

3786. പ്രത്യക്ഷ രക്ഷാ ദൈവ സഭയുടെ സ്ഥാപകൻ ?

Answer: പൊയ്കയിൽ അപ്പച്ചൻ

3787. Use the correct preposition: It‟s very nice _________ you to help me.

Answer: of

3788. Quit India Movement was started in:

Answer: 1942

3789. On July 7, 2017, Union Food Processing Minister,Harsimrat Kaur Badal laid the foundation stone, of Punjab’s first maize based Food Park in which district of Punjab?

Answer: Kapurthala

3790. The angle which is less than 90 degree is called as:

Answer: .Acute Angle

3791. M. S. Subbalakshmi is famous vocalist for which form of Classical Music?

Answer: Carnatic

3792. Who invented the cell?

Answer: Robert Hook

3793. The first scientific method to calculate National income in India was put forward by

Answer: Dr.V.K.R.V. Rao

3794. How can '999' be written Roman letter ?

Answer: IM

3795. MARTIN CROWE, WHO DIED RECENTLY, WAS A CRICKETER FROM WHICH COUNTRY?

Answer: New Zealand

3796. The ratio of ages of A and B is 5:6.Eight years hence their ages will bein the ratio 7:8. Then the ratio of their ages 4 years ago will be

Answer: 4:5

3797. If 40% of A= 88% of B, then A:B=?

Answer: 11:5

3798. Who was the first Indian to be elected to Britain’s House of Commons?

Answer: Dadabhai Naoroji

3799. 2024 യുഎൻ എന്ത് വർഷമായിട്ടാണ് ആചരിക്കാൻ തീരുമാനിച്ചിരിക്കുന്നത്?  

Answer: അന്താരാഷ്ട്ര കാമലിഡ് വർഷം    

3800. In which year East India Company was brought under British parliamentary control?

Answer: 1773

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.