PSC Questions and Answers 2022 197

This page contains PSC Questions and Answers 2022 197 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3921. A ഒരു ജോലി 10 ദിവസം കൊണ്ടും, B 20 ദിവസം കൊണ്ടും, C 60 ദിവസം കൊണ്ടും ചെയ്തു തീർക്കും. എന്നാൽ മൂന്ന് പേരും ഒരുമിച്ചു ജോലി ചെയ്താൽ, എത്ര ദിവസം കൊണ്ട് ജോലി പൂർത്തിയാകും?

Answer: 6

3922. കേരളത്തില്‍ എത്ര നിയമസഭാ മണ്ഡലങ്ങള്‍ ഉണ്ട് .?

Answer: 140

3923. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ ഡി എന്‍ എ ബാര്‍ കോഡിംഗ് കേന്ദ്രം സ്ഥാപിച്ചത് എവിടെയാണ് ?

Answer: പുത്തെന്‍തോപ്പ്

3924. Choose the indirect speech of—My father said, ‘Study hard’—

Answer: My father asked me to study hard

3925. Bakhar is generally used in—

Answer: Bundelkhand

3926. LOTI is the currency of :

Answer: Lesotho

3927. Who​ ​is​ ​the​ ​author​ ​of​ ​“In​ ​Slow​ ​Motion”?

Answer: Mark Tully

3928. What percent of

Answer: 50

3929. On August 17, 2017, Prime Minister Narendra Modi interacted with Young Entrepreneurs at the "Champions of Change" initiative organised by:

Answer: NITI Aayog

3930. Which two mobile apps have been launched by National Highways Authority of India to help in the availability of FASTags for Electronic Toll Collection?

Answer: MyFASTag and FASTag Partner

3931. A radio is sold for Rs. 550 at the profit of 10% what would have been the actual profit or loss if it had been sold for 750

Answer: Rs. 250

3932. The Viceroy who became unpopular in India due to the partition of Bengal?

Answer: Lord Curzon

3933. മണ്ടന്‍ മൂത്തപ്പ ഏതിലെ കഥാപാത്രമാണ് ?

Answer: മുച്ചിട്ടുകളികാരന്‍റെ മകള്‍

3934. Bleeding gums or tooth loss is a symptom of the disease :

Answer: Scurvy

3935. The speaker disal lowed the discussion as it was ....?

Answer: sub judice

3936. നിയോജക പ്രകാരത്തിന് ഉദാഹരണമേത്?

Answer: പോകണം

3937. സ്റ്റേപ്പിസ് സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത്?

Answer: മധ്യകര്ണ്ണം

3938. ഗ്രാമഫോൺ കണ്ടെത്തിയത്

Answer: എഡിസൺ

3939. തക്കാളി ലോകത്തിലാദ്യമായി കൃഷി ചെയ്ത സ്ഥലം

Answer: തെക്കെ അമേരിക്ക

3940. ലിംഗസമത്വ നടപടികളുടെ ഭാഗമായി വ്യോമസേനയിലെ Airman എന്ന പദം മാറ്റി Aviators എന്ന് പുനർനാമകരണം ചെയ്ത രാജ്യം?

Answer: ഓസ്ട്രേലിയ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.