Kerala PSC Question Bank in Malayalam 199

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 199 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3961. First Indian woman to climb Mt.Everst

Answer: Bachendri Pal

3962. വിയന്ന ഏത് രാജ്യത്തിന്‍റെ തലസ്ഥാനമാണ് ?

Answer: ഒാസ്ട്രിയ

3963. Magnetic tape is:

Answer: Audio aid

3964. National Defence Academy എവിടെ സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നു?

Answer: ഖടക്വാസ്ല

3965. വിദ്യാ പോഷിണി എന്ന സംഘടന സ്ഥാപിച്ചത്

Answer: സഹോദരൻ അയ്യപ്പൻ

3966. The cinema that claims to be the first digital cinema in Malayalam

Answer: Munnamathoraal

3967. On July 24, 2017, West Bengal Chief Minister Mamata Banerjee conferred this year’s ‘Mahanayak Samman 2017’to which veteran actress for her contribution to the world of cinema?

Answer: Shakuntala Barua

3968. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a–

Answer: network

3969. 9 ദിവസം മുമ്പാണ് ഗോകുല്‍ സിനിമയ്ക്ക് പോയത്. വ്യാഴാഴ്ചകളില്‍ മാത്രമാണ് ഗോകുല്‍ സിനിമയ്ക്ക് പോകുന്നതെങ്കില്‍ ഇന്ന് എന്ത് ദിവസമാണ്

Answer: ശനി

3970. 1930-ൽ എ. ബാലകൃഷ്ണപിള്ളയുടെ പത്രാധിപത്യത്തിൽ തിരുവനന്തപുരത്തുനിന്ന് പ്രസിദ്ധീകരിച്ചു തുടങ്ങിയ പത്രം?

Answer: കേസരി.

3971. ഇംഗ്ലീഷ് അക്ഷരമാലയിലെ 'S' ആകൃതിയിൽ കാണപ്പെടുന്ന സമുദ്രം?

Answer: അറ്റ്ലാന്റിക്

3972. The tractive effort increases if the wheel diameter is:

Answer: Decreased

3973. . In which year `Samathwa Samajam was founded

Answer: 1836

3974. റിസോഴ്സ്സാറ്റ് - 2 A വിക്ഷേപിച്ച വാഹനം ?

Answer: PSLV C 36

3975. The longest river in Kerala

Answer: Periyar

3976. Find the sum of first 20 natural numbers

Answer: 210

3977. Bacon Co-operative society was started in ------------

Answer: 1887

3978. ആധുനിക തിരുവിതാംകൂറിന്റെ സ്ഥാപകൻ ആര്?

Answer: മാർത്താണ്ഡവർമ്മ

3979. മഗ്നീഷ്യം കണ്ടു പിടിച്ചത്?

Answer: ജോസഫ് ബ്ലാക്ക്

3980. ആദ്യത്തെ കൃത്രിമ മൂലകം

Answer: ടെക്‌നീഷ്യം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.