PSC Questions and Answers in Malayalam 171

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 171 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3401. Who is the new Chief Election Commissioner of India?

Answer: Om Prakash Rawat

3402. ഒന്നാം ഇന്ത്യന്‍ സ്വാതന്ത്ര സമരം നടന്ന വര്‍ഷം ?

Answer: 1857

3403. A mouse connected to parallel interface is called

Answer: Bus mouse

3404. When​ ​was​ ​RTI​ ​Act​ ​enacted​ ​in​ ​India?

Answer: 15 th June 2005

3405. പൂർണമായും ഇന്ത്യയിൽ സ്ഥിതിചെയ്യുന്ന ഏറ്റവും വലിയ കൊടുമുടി

Answer: കാഞ്ചൻ ജംഗ ( സിക്കിം )

3406. ദേശീയ സംസ്ഥാന വനിതാ കമ്മീഷന്‍ നിലവില്‍ വന്നതെന്ന് ?

Answer: 1992 JANUARY 31

3407. I feel ..........

Answer: ill

3408. If all divisors of 128 are arranged in ascending order, the sixth division is:

Answer: 32

3409. The first temple consecrated by Sree Narayana Guru in

Answer: Aruvippuram (1888)

3410. The blinking symbol on the computer screen is called?

Answer: Cursor

3411. Natya tarangini is a school for which Indian dance form?

Answer: Kuchipudi

3412. The first Malayalee to become a member of the Finance Commission

Answer: V.P. Menon

3413. Who led the Indian delegation at the first-ever India-Japan Space Dialogue in New Delhi?

Answer: Indra Mani pandey

3414. Which state government has recently constituted a Transgender Welfare Board (TWB)?

Answer: Gujarat

3415. അബ്സൊ ല്യൂട് സിറോ (കേവല പൂജ്യം)എന്നറിയപെടുന്നത്

Answer: പൂജ്യം കെൽവിൻ (-273 ഡിഗ്രി സെൽഷ്യസ്

3416. Article 111 of Indian Constitution deal with which of the following?

Answer: Veto power of President

3417. കര്‍മ്മധാരയ സമാസം വരുന്നത്?

Answer: തീക്ഷ്ണപ്രഭ

3418. A sum of money at simple interest amounts to Rs.815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is

Answer: Rs.698

3419. ________ is formulated by Max Plank:

Answer: Quantum theory

3420. “താങ്കളുടെ അപേക്ഷ നിരസിക്കുന്നു’ എന്നതിന് സമാനമായ ഇംഗ്ലീഷ് വാക്യം

Answer: Your application is rejected

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.