Kerala PSC Questions 160

This page contains Kerala PSC Questions 160 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3181. Who is the artist behind the famous painting \'Three musicians\'

Answer: pablo picasso

3182. Which of the following mobile brands those were not made in South Korea?

Answer: None of the above

3183. Which among the following cups not related to Hockey?
a. Scindia Gold Cup
b. Rangaswamy Cup
c. Murugappa Gold Cup
d. None of the above

Answer: None of the above

3184. Fact (4) returns:

Answer: 24

3185. Which is incorrect?

Answer: Two 12-years-old girls

3186. Lewy bodies are found in—

Answer: Brain

3187. Who wrote the book „Development as Freedom?

Answer: AmartyaSen

3188. P, Q and R can complete a work in 24, 6 and 12 days respectively. The work will be completed in --- days if all of them are working together.

Answer: 3 ³⁄₇

3189. ഏഷ്യയിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ സമയ മേഖലകളുള്ള രാജ്യം?

Answer: ഇന്തോനേഷ്യ ( 3 )

3190. The purpose of piston ring is to control:

Answer: All of the above

3191. തത്പുരുഷസമാസത്തിന് ഉദാഹരണമല്ലാത്തത്?

Answer: കാര്‍കുഴലി

3192. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ Wi - Fi നഗരം ?

Answer: മുംബൈ

3193. ------------- Tom worked hard, he failed in the exam

Answer: Although

3194. Swarnjayanti Gram Swarozgar Yojana was launched in:

Answer: 1999

3195. Who was the first sultan to set up a permanent standing army of Delhi Sultanate?

Answer: Alauddin Khilji

3196. വാൽനക്ഷത്രത്തിന്റെ ശിരസ്സിലിറങ്ങി പഠനം നടത്താനായി നാസ വിക്ഷേപിച്ച ദൗത്യം

Answer: റോസറ്റ

3197. പൊതുജന പങ്കാളിത്തത്തോടെ കുടിവെളളം പദ്ധതി ആരംഭിച്ച പഞ്ചായത്ത്

Answer: ഒളവണ്ണ

3198. Can he meet you at the office --------

Answer: if he comes at 11 O’clock?

3199. RTC stands for

Answer: Real Time Clock

3200. തന്മാത്ര എന്ന പദം ആദ്യമായി ഉപയോഗിച്ചത്

Answer: അവോഗാഡ്രോ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.