Kerala PSC Questions 152

This page contains Kerala PSC Questions 152 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
3021. ഒന്നാം പാനിപ്പട്ടു യുദ്ധം നടന്ന വർഷം

Answer: 1526

3022. കേരളത്തിലെ ആദ്യ അക്വാട്ടിക് സമുച്ചയം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന ജില്ല ?

Answer: തിരുവനന്തപുരം

3023. He ............. at the age of twenty eight, in 1998.

Answer: got married

3024. The reported speech of : ‘Don’t shout’, I said to Nancy.

Answer: I told Nancy not to shout

3025. എത്ര രൂപയുടെ വരെ മൂല്യമുള്ള നാണയം പുറത്തിറക്കാന്‍ കേന്ദ്രസര്‍ക്കാരിന് അധികാരമുണ്ട് ?

Answer: 1000 രൂപ വരെ

3026. Double of which number is one fourth of 48:

Answer: 6

3027. Which of the following is not a unit of energy ?

Answer: Kg-m/s

3028. .Depreciation​ ​is​ ​equal​ ​to

Answer: .Gross national product-Net national product

3029. The headquarers of the Forest Development Corporation:

Answer: Kottayam

3030. Sree Narayana Guru visited SriLanka for the Second time in?

Answer: 1926

3031. മലയാള ഭാഷയിലെ ഉത്തമപുരുഷന്‍ സര്‍വ്വനാമം ഏത്?

Answer: ഞാന്‍

3032. Which movement does the song ‘Balikudeerangale....’ memorize?

Answer: The Revolt of 1857

3033. ഇലുമിനൻസ് അളക്കുന്ന യൂണിറ്റ്?

Answer: Lux

3034. The Election Commission of India is not concern with the elections of the?

Answer: Panchayats and Municipalities in the State

3035. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില്‍ മേയനാമത്തിന് ഉദാഹരണമേത്

Answer: ആകാശം

3036. Complementary clause in an official letter is:

Answer: Yours faithfully

3037. കേരളത്തിലെ ആദ്യ ബയോ റിസോഴ്സ് നാച്യുറല്‍ പാര്‍ക്ക് എവിടെ സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നു

Answer: നിലമ്പൂര്‍

3038. The rider ----- his horse to victory

Answer: rode

3039. When 5 is subtracted from 5 times a number, the result is 5; the number is -----

Answer: 2

3040. കേരളത്തിലെ ആദ്യ ടൂറിസ്റ്റ് പോലീസ് സ്റ്റേഷന്‍

Answer: മട്ടാഞ്ചേരി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.