Kerala PSC Repeated Questions 140

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 140 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2781. നിതി ആയോഗ് ചെയർമാൻ

Answer: ശ്രീ. നരേന്ദ്ര മോദി

2782. മനുഷ്യ ശരീരത്തിലെ ഏറ്റവും കടുപ്പംകൂടിയ വസ്തു ഏത്?

Answer: ഇനാമല്‍

2783. ഇന്ത്യയിലെ മിനി ഇസ്രയേൽ എന്നറിയപ്പെടുന്ന സ്ഥലം?

Answer: കസോൾ ( ഹിമാചൽ പ്രദേശ് )

2784. Open​ ​market​ ​operation​ ​refers​ ​to:

Answer: Purchase and sale of government securities by the rbi

2785. A river that flows westward:

Answer: Tapti

2786. What is Super Nova?

Answer: A dying star

2787. What is the active form of : The criminal was arrested by the police:

Answer: The police arrested the criminal

2788. Antibiotics are used to resist

Answer: Bacterial disease

2789. Present Attorney General for India

Answer: K. K. Venugopal

2790. Identify the antonym of the underlined word : “The young gallant, Lochinvar rode in on his steed.”

Answer: coward

2791. പദവിയിലിരിക്കെ മരണമടഞ്ഞ ആദ്യത്തെ കേരള ഗവർണർ ആര്?

Answer: നിഖിൽകുമാർ

2792. BRICS came into force in?

Answer: 2009

2793. The last session of the existing Lok Sabha has been elected is known as:

Answer: Lame Duck

2794. കാണുന്നവൻ എന്ന പദത്തിലെ കാണുന്ന എന്നത് എന്തിനെ കുറിക്കുന്നു?

Answer: പേരച്ചം

2795. When a radio station transmits radiowave, which layer in the atmosphere reflects it back to the earth?

Answer: Ionosphere

2796. You are placed under suspension until ..... orders.

Answer: Further

2797. If 1st January 2004 was Thursday, then what day is 1st of January 2005?

Answer: Saturday

2798. I Do What I Do:On Reform, Rhetoric & Resolve was the book of ....?

Answer: Raghuram Rajan

2799. ശരീരത്തിലെ താപ നഷ്ടവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടിരിക്കുന്നു അവയവം?

Answer: ത്വക്ക്

2800. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ സഹകരണ സർവകാല ശാലാ തുടങ്ങിയ സംസ്ഥാനം

Answer: ആസ്സാം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.