PSC General Knowledge Questions 134

This page contains PSC General Knowledge Questions 134 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2661. ആദ്യത്തെ മലയാള നോവല്‍

Answer: കുന്ദലത

2662. "ഇരുണ്ട രാത്രിയില്‍ ഉറക്കെ ചിരിച്ചു കൊണ്ട് ആ ഭ്രാന്തി അവിടെ ഓടി നടന്നു" ക്രീയാ വിശേഷണം കണ്ടെത്തുക
a. ചിരിച്ചു
b. ഓടി
c. ഇരുണ്ട
d. ഉറക്കെ

Answer: ഉറക്കെ

2663. Children......... afraid of snakes

Answer: are

2664. താഴെ പറയുന്നവയില്‍ ഏതാണ് ദേശീയ ഫിലിം അവാര്‍ഡ് നേടിയ മലയാള സിനിമ?
a. ജീവിത നൗക
b. നിര്‍മ്മാല്യം
c. സ്നേഹ സീമ
d. തുലാഭാരം

Answer: നിര്‍മ്മാല്യം

2665. . Around how many countries adopted GST?

Answer: 160

2666. അനുച്ഛേദം 262?

Answer: നദീജല തർക്കങ്ങൾ പരിഹരിക്കുന്നത്

2667. ചട്ടവരിയോലകള്‍ എന്ന പേരില്‍ നിയമ സംഹിത തയ്യാറാക്കിയ തിരുവിതാംകൂര്‍ ദിവാന്‍ ?

Answer: കേണല്‍ മണ്‍റോ

2668. They won't ...........

Answer: allow smoking

2669. A Proxy server is used for which of the following–

Answer: To process client requests for web pages

2670. Wire spoked wheels are used mainly in:

Answer: Two wheelers

2671. .ഇന്ത്യൻ തുറമുഖങ്ങൾക്കിടയിലെ തിളക്കമുള്ള രത്നം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: വിശാഖപട്ടണം

2672. Let’s have a game of cricket, ________?

Answer: shall we

2673. Where is the headquarters of Prathyksha Reksha Daiva Sabha?

Answer: Eraviperoor

2674. Distort is a _____ in Photoshop.

Answer: Filter

2675. In Official letters from Kerala Government Secretariat, the name of office as "Office of the.............. is

Answer: Not used

2676. Change the voice 'Music is liked by most people'

Answer: Most people like music

2677. WHICH OF THE FOLLOWING CREATURES HAVE COMPOUND EYES?

Answer: Butterfly

2678. Most valuable player of Asian games 2018

Answer: Rikako Ikee

2679. ഇന്ത്യയിലെ ഇംഗ്ലീഷ് വിദ്യാഭ്യാസത്തിന്‍റെ മാഗ്നകാര്‍ട്ട എന്നറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: വുഡ്സ് ഡെസ്പാച്ച്

2680. ജലത്തിന്റെ സാന്ദ്രത ഏറ്റവും കൂടുതൽ എത്ര ഡിഗ്രി സെൽഷ്യസിൽ ആണ് ?

Answer: 4°C

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.