Kerala PSC Repeated Questions 132

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 132 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2621. ഇന്ത്യയുടെ ദേശീയ പതാക രൂപ കൽപന ചെയ്ത വ്യക്തി ?

Answer: പിംഗലി വെങ്കയ്യ

2622. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ വനിതാ ഐ. എ. എസ്. ഓഫീസർ

Answer: അന്നാ മൽഹോത്ര

2623. Who is the Attorney General of India?

Answer: KK Venugopal

2624. The mosquito which transmits yellow fever is

Answer: Aedes aegypti

2625. മഹാത്മാഗാന്ധി സിരീസിലുള്ള നോട്ടുകള്‍ പുറത്തിറക്കിത്തുടങ്ങിയ വര്‍ഷമേത് ?

Answer: 1996

2626. ഒരു അഷ്ടപദിയിലുള്ള സ്വരങ്ങളുടെ എണ്ണം.?

Answer: 12

2627. കയ്യൂർ സമരത്തെ ആധാരമാക്കി നിര്മ്മിച്ച ചിത്രം.?

Answer: മീനമാസത്തിലെ സൂര്യൻ

2628. .In​ ​2010​ ​a​ ​newspaper​ ​published​ ​in​ ​70,000​ th​ ​ ​issue.Which​ ​was​ ​the newspaper?

Answer: .The Times of London

2629. The first President of Travancore Devasaom Board?

Answer: Mannath padmanabhan

2630. The gas used in the Refrigerator is:

Answer: Freon

2631. Operation Sulaimani”has been launched in which district of Kerala to eradicate poverty?

Answer: Kozhikode

2632. Headquarters of Hindhustan news print factory?

Answer: Vellore

2633. Simplify 0.2*0.2+0.01*0.01 (ALL DIVIDED BY) 0.401

Answer: C=0.1

2634. The sum of two numbers is 44 and they are in the ratio 5:6. Find the numbers:

Answer: A=(20,24)

2635. Which of the following is the best source of Vitamin A?

Answer: Carrot

2636. Ittava project was initiated by?

Answer: Albert Mayor

2637. Who is the recipient of the first-ever Bhagwan Mahavir Ahimsa Puraskar?

Answer: Abhinandan Varthaman

2638. Legislative Assembly of which state has the tenure of six years?

Answer: Jammu and Kashmir

2639. പ്രകൃതിയിലെ ഏറ്റവും കാഠിന്യമുളള പദാര്‍ഥം ?

Answer: വജ്രം

2640. Which is the second largest west flowing river in India?

Answer: Tapti

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.