Kerala PSC Questions 128

This page contains Kerala PSC Questions 128 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2541. The original name of Kovilan who passed away in 2010

Answer: V.V. Ayyappan

2542. Value of 1+2+3+........+20 is:

Answer: 210

2543. The cyanogas pump is a /an—

Answer: Emulsifier

2544. "Dass Aattom" was the old name for

Answer: Mohiniaattom

2545. In​ ​which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​States,is​ ​Child​ ​Sex​ ​Ratio​ ​as​ ​per​ ​the provisional​ ​results​ of​ ​the​ ​2011​ ​Census,this​ ​lowest?

Answer: Punjab

2546. Who presented the Objective Resolution in the Constituent Assembly?

Answer: Jawaharlal Nehru

2547. Who wrote the famous work Jathikummi?

Answer: Pandit Karuppan

2548. Which British viceroy was related to Subsidiary Alliance System?

Answer: Lord Wellesely

2549. machine ______ that links two networks using different protocols?

Answer: Gateway

2550. Which is the only Christian Dynasty in Kerala ?

Answer: Villarvattom

2551. An attempt to criminally and fraudulently acquire sensitive information,such as usernames,passwords and credit card details,by masquerading as a trust worthy entity in an electronic communication is termed as:

Answer: Phishing

2552. The maximum number of electrons in first orbital is ?

Answer: 2

2553. Unedited text delivered by an author is called

Answer: Manuscript

2554. Replace the question mark (?) in the following series? 113, 127, 131, 137, ?, 149

Answer: 139

2555. `What a stupid fellow you are` he angrily remarked: Change into reported speech

Answer: He angrily remarked that I was a stupid fellow

2556. The Chairman of the Joint Parliametary Committee who enquired into the stock market scandal was:

Answer: Prakash Mani Tripathi

2557. Anthyodaya Anna Yojana (AAY) launched during which five year plan?

Answer: 9th FYP

2558. Which picture was created using DNA origami recently?

Answer: Monalisa

2559. കയർ ബോർഡിന്റെ ആസ്ഥാനം?

Answer: കൊച്ചി

2560. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ പീഠഭൂമി :

Answer: വയനാട്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.