Kerala PSC Questions in Malayalam 130

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 130 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2581. ______controls the formatting for all the slides in the presentation
a. Place Holder
b. Slide Master
c. Slide Master
d. All of the above

Answer: All of the above

2582. വിത്തുകളുണ്ടെങ്കിലും കായകളില്ലാത്ത സസ്യം

Answer: പൈനസ്

2583. One who knows everything:
a. Omnipotent
b. scholar
c. Master
d. Omniscient

Answer: Omniscient

2584. ശബരിഗിരി പദ്ധതി സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന നദി ? *

Answer: പമ്പ

2585. The winner of the Jnanapeetam award for the first time

Answer: G. Sankara Kurup

2586. നീതി ആയോഗിന്റെ ചെയർമാൻ. . . . . - . . . . . .

Answer: പ്രധാനമന്ത്രി

2587. Fill in the blank space with a suitable pronoun : …………….. must always do one’s best :

Answer: one

2588. The seat of Madhya Pradesh High Court is

Answer: Jabalpur

2589. If the Christmas day of 2017 is MONDAY,then the Republic Day of 2018 is:

Answer: Friday

2590. ഇടിമിന്നലോടു കൂടിയ കനത്ത മഴയ്ക്ക് കാരണമാകുന്ന മേഘങ്ങൾ?

Answer: ക്യൂമുലോ നിംബസ്

2591. Which one of the following is an asset as per Sec.2(ca)of Wealth Tax Act?

Answer: Any residential house that has been let out for a maximum period of 180 days during the previous year.

2592. A clog on redemption is a :

Answer: .Stipulation affecting the right of the mortgagor

2593. The components of an automobile transmission system that facilitate the drive to turn at right angle are:

Answer: Bevel pinion and crown wheel

2594. Identify the Correct Sentence

Answer: It has a long pointed stem with tiny pink flowers.

2595. Sreebudhacharitham (the translation of “Light of Asia”) is written by?

Answer: Kumaranasan

2596. A train passes a platform in 36 seconds. The same train passes a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, The length of the platform is

Answer: 240

2597. Who has been appointed the new Chairman of Life Insurance Corporation of India (LIC)?

Answer: M R Kumar

2598. The HSB mode in Photoshop comprises the components:

Answer: Hue, Saturation, Brightness

2599. Find out the word with correct spelling of a disease.

Answer: Cholera

2600. ഏതു വംശത്തിലെ രാജാവാണ്‌ കനിഷ്‌കന്‍

Answer: കുശാനവംശം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.